ONDO (G) 3 – Paal Centraal 2

‘S-GRAVENZANDE – 27 januari 2018 – Een dag om niet zomaar te vergeten. Voor de neutrale toeschouwer zou het einde een leuke wedstrijd zijn geweest. Voor Paal Centraal wellicht een leermomentje om de volle 60 minuten scherp te blijven.

Met ONDO (G) D1 – Fortuna/Delta Logistiek D1 in het voorprogramma moesten ook de Delftenaren van Paal Centraal twee punten mee naar Delft nemen. Ons doel dus om de score van 7-20 te evenaren en ONDO laten zien wat we kunnen.

Wat begon als een goede start waarbij we constant 4 punten voor stonden werd de tweede helft toch spannender dan verwacht. Met vele aanvallen in de eerst helft waarbij wij steeds het gat 4 wisten te houden gingen we de rust in met 7-11.

In de rust werd duidelijk gemaakt door Coach Drost dit zo vast te houden. Wat beter en slimmer het spel te spelen en de wind in onze zeilen te houden. Dit laatste bleek toch lastiger te zijn. Met wat minder concentratie startte we de tweede helft.

Vooral de heren van ONDO wisten kansen te creëren. Vele snelle acties waardoor een kans of vrije bal versierd werd zette de heren van PC op scherp. ONDO kroop terug naar een gat van twee.

Uiteindelijk een paar minuten voor het eindsignaal wisten de ‘s-Gravezanders wellicht wel een puntje van ons te stelen. Maar door een afstandsschot van Nina “loepzuivere” Vlasblom stond er een score van 16-17 op het scorebord.

De wedstrijd was nog niet gespeeld. ONDO hoopte nog een doelpunt te maken. Met nog 1,5 minuut op het bord wurmde Bob “Slangenmens” van Dijk zich om ONDO spelers heen en wist op een goed moment de aanval van de tegenstanders te verzaken.

Na het eindsignaal konden de Delftenaren terecht de punten mee naar huis nemen. Weliswaar spannender dan gehoopt. Maar makkelijk winnen is ook niet altijd leuk. Hopelijk maken ze het niet te vaak zo spannend.

Op de terugweg werd uiteraard de nodige vitamines en gezonde voeding van de Mac naar binnen gewerkt en kon men nog genieten van de wedstrijd van 3.