ONDO (G) 3 – Paal Centraal 2

Waar iedereen op vrijdag had genoten van de verjaardag van Willie; daar moesten we op zaterdag weer aan de bak voor een pot korfbal. Gezien de voorgaande resultaten tegen ONDO 3 kon het wel eens een spannende pot gaan worden.

Bij binnenkomst in de kantine van ONDO kwam er gelijk een speler van de ONDO naar ons toe. Hij verzocht ons vriendelijk om rustig aan te doen want volgens hem hadden ze nog een beetje last van de dag ervoor. Dat moesten we nog maar eens zien; eerst zien dan geloven!

In het uur voor aanvang van de wedstrijd was het bewolkt maar droog en zag het er naar uit dat we het ook droog zouden gaan houden tijdens de wedstrijd. Net voor aanvang van de wedstrijd viel er echter een enorm koude maar verfrissende stortbui uit de lucht.

De opening van de wedstrijd gaf hoop op een goede afloop; al na 2 minuten wist Yannick de mand te vinden. ONDO reageerde echter direct door ook 2 keer te scoren, (2-1).  Nadat we de leiding weer hadden gegrepen door een onehander van Sanne en een afstandsschot van Paulien, hadden we een periode waarin we moeite hadden met scoren. ONDO wist hier goed gebruik van te maken en kon uitlopen tot 8-3.  Na nog 2 doelpunten in de 7e minuut gingen we met 9-4 de rust in.

In de rust was er het besef dat de wedstrijd nog niet gespeeld was en dat er zeker nog kansen waren. Het zou echter wel een uitdaging worden om het gat te dichten van 5 punten.  We begonnen de 2e helft goed; Marloes wist al na 3 minuten te scoren. Het leek de goede kant op te gaan, totdat ONDO het verschil tot 6 vergrootte na 2 chaosdoelpunten.

In de hieropvolgende 5 minuten wisten beide ploegen makkelijk te scoren (13-8). Dit was het moment waarop het spannend zou kunnen gaan worden. Daar waar PC2 makkelijker ging scoren, wist ONDO in de resterende 20 minuten van de wedstrijd niet meer te scoren.  In een tijdsbestek van 13 minuten wisten we het gat te verkleinen tot 13-12. Helaas lukte het niet binnen de speeltijd om de gelijkmaker te maken. Al hadden we nog 5 minuten extra gekregen dan hadden we de wedstrijd misschien wel gewonnen. Eindstand: 13-12.

Er was tijdens de wedstrijd niks te merken aan de brakheid van de tegenstander. Was die opmerking vóór de wedstrijd gewoon een geniepig trucje? Of was het de stortbui net voor de wedstrijd die hen opfriste en hun kater wegspoelde?

Over 2 weken mogen we weer aan de bak tegen een andere bekende ploeg: ODO 3. Zeker weer een wedstrijd met kansen!