ONDO 6 – Paal Centraal 5

Deze wedstrijd zou een “kelderkraker” worden, zoals men dat noemt. ONDO had net gewonnen van DES, waar ze ook al een keer gelijk tegen hadden gespeeld. PC 5 had de thuiswedstrijd tegen ONDO gewonnen en winst van PC 5 zou ervoor zorgen dat we niet meer op de laatste plek staan. Er stond dus wat op het spel deze wedstrijd.

Voor ONDO stond er ook veel op het spel bleek. Alhoewel Jasper snel twee keer scoorde van een mooie afstand, wist ONDO steeds bij te blijven. Aan het einde van de eerste helft stond het 8-6 en was ONDO zelfs uitgelopen. Een belangrijke oorzaak zou kunnen zijn dat het vak van ondergetekende weigerde te scoren.

In de tweede helft liep ONDO nog een paar punten uit alvorens de strijdvaardigheid van PC 5 weer werd herpakt en er weer in een redelijk tempo gescoord werd. Nu begon ook het andere vak te scoren, iets wat veel eerder in de wedstrijd had moeten gebeuren. Maar ook nu bleef ONDO vechten en hoewel ze wat minder vaak scoorden, bleven ze er genoeg maken om voor te blijven staan. Na een slotfase waarin alle spelers hun laatste restjes energie inzette bleef de eindstand staan op 16-13.