ONDO 6 – Paal Centraal 4

Dames, mijne heren,

Het is mij een eer en een waar genoegen u nogmaals te mogen meedelen dat het aan mij de taak was om te wassen op zaterdag 22 september en dat betekent natuurlijk dat er gewonnen is door PC4!

Met ons superouwelullensoms(bijna)burgerteam hadden we het voor elkaar gekregen om voor onze verste wedstrijd niet genoeg auto’s te hebben en zijn we dus te auto en OV naar ’s Gravenzande vertrokken. Eenmaal daar was het natuurlijk grauw en grijs. Maar wedstrijden bij ONDO zouden niet half zo leuk zijn als we niet in de regen zouden spelen (en, ik hou van spelen in de regen, heb ik dat wel eens gezegd?).

We begonnen de wedstrijd zoals mag worden verwacht van ons, zoekend naar elkaar, de juiste opstelling en de beste manier om het grote veld te tackelen. Onze scheidsrechter was iemand die bijna jong genoeg was om ons kind te zijn, maar hij floot een heel degelijke pot, en daarvoor wil ik hem bij deze nog een keer bedanken!

In de aanval begonnen Wiep, Bernice, Thijs en Tim en in de verdediging begonnen Noortje, Lucia, Wietse en Renko, Rienk en Lisa zaten op de reservebank de tassen droog te houden.

Als degelijke opening scoorde Tim in de 2e minuut een korte kans en werd Bernice twee minuutjes later gevonden voor een schot (0-2). Daarna besloot ONDO van de 0 af te komen door een schotje in de korf te leggen (1-2). Dat Wietse kan scoren weten we in PC4 natuurlijk al langer, maar hij liet dat zaterdag gewoon ook even zien en scoorde de 1-3.  Vervolgens scoorde ONDO een doorloopbal en een schot en stonden we weer gelijk (3-3)

Toen begon het nagelbijten. Renko startte netjes uit en maakte de 3-4, maar ONDO maakte met een schot de 4-4.  Gelukkig voor ons kregen we in de laatste 3 minuten voor rust nog iets meer ademruimte want Tim (4-5), Bernice (4-6) en Wietse (4-7) scoorden nog even netjes een schotje in de 27e, 28e en 29e minuut van de eerste helft.

De tweede helft kwam Lisa in het veld voor Lucia. De bank werd helaas na de rust vrij snel aangevuld met een van de dames van ONDO, die in een verdedigende actie met Wietse botste.  En daarbij gewond raakte. Gelukkig hebben onze BHV’ers geBHVt en haar deskundig opgevangen, maar aangezien ONDO geen reserves had hebben we haar gevraagd om voor PC te komen juichen.Dat is niet helemaal gelukt, maar het was in elk geval erg gezellig.

Dan terug naar de tweede helft en ik mag wel zeggen dat we die gedomineerd hebben. Na vijf minuten maakte Renko met een schot de 4-8 en een minuut later Tim ook met een schot de 4-9.

Thijs heeft een strafworp benut en maakte 4-10, Wietse nog een schotje en een wegtrekbal en zo stond op het door de regen slecht te lezen, maar door Rienk adequaat bijgehouden scorebord: 4-12 bij het eindsignaal.

Helaas laat de return tegen ONDO nog even op zich wachten maar wij hebben er wel al zin in!