ONDO 6 – Paal Centraal 3

Ik kan op deze plek schrijven over een prachtige wedstrijd met de mooiste schoten en doorlopers, maar dan zou ik niet de waarheid vertellen.

Waarheid is… dat er in de hele wedstrijd slechts vijf keer is gescoord. Met schaamte moet ik bekennen dat dit slechts een fractie is van de dertien doelpunten gemaakt tijdens de wedstrijd KOAG D2 – IJsselvogels D1 die zo’n anderhalf uur eerder werd gespeeld in Krimpen aan de Lek.

Het drama heeft zich afgespeeld op het open veld van ONDO, aan de rand van ‘s-Gravenzande. Na een moeizame tocht naar dit oord (door de vele omleidingen), begon om 13.00 uur de wedstrijd. Tijdens de eerste helft werd meteen duidelijk dat de wind in de score zichtbaar zou worden, want afstandsschoten bogen af en doorloopballen kregen net dat verkeerde zetje. Uiteindelijk weet ONDO de wedstrijd te openen tot 2-0. Er volgt een vakkenwissel en duidelijk wordt dat het nieuwe aanvalsvak iets meer openingen weet te creëren bij het goed verdedigende ONDO. Miriam haalt PC3 vervolgens van de nul af met een korte kans, maar voordat er een gelijke stand kan komen, scoort ONDO de 3-1. Vrij snel daarna is het rust.
In de tweede helft weet het andere vak tot tweemaal toe een stip te veroveren, maar slechts één daarvan gaat raak, een verdienste van Tim. Met een stand van 3-2 op het bord, is het zaak om straf te blijven verdedigen, totdat ook het derde doelpunt valt. Dat verdedigen lukt aardig en de paar kansen die ONDO toch weet vrij te spelen gaan gelukkig mis, maar het lukt tot aan het eind van de wedstrijd niet om de stand ten goede te veranderen.Eindstand is dus 3-2. De wedstrijd moet maar gauw vergeten worden![fbcomments]