ONDO 4 – Paal Centraal 3

PC 3 mocht zaterdagavond aantreden tegen ONDO 4. De heenwedstrijd werd met 6-14 verloren en dus hadden we wat recht te zetten. Na een wat onzekere start van beide ploegen, stond het na tien minuten nog slechts 1-1. Aanvallen liepen moeizaam; we werden veel naar buiten gedreven en hadden daardoor moeite om de juiste mensen in stelling te brengen. ONDO kwam tot betere kansen en scoorde 3 keer in nog geen vijf minuten waarna Paul weer een puntje liet aantekenen (4-2); zijn tweede. Verdedigend konden we hierna wat meer druk leggen op de schutters waardoor we in de laatste 15 minuten van de eerste helft nog maar 3 treffers hoefden te incasseren. Zelf waren we echter niet scherp genoeg waardoor we verzaakten om echt aan te sluiten. Ruststand: 7-4, door goals van Tom (afstandsschot) en Cyril (strafworp).

In de rust werd aangegeven dat we rustiger moesten gaan spelen en meer moesten oplossen. Dit werkte tot op zekere hoogte. Door het oplossen hadden we minder last van zakkende verdedigers en stond de rebound sterker waardoor we veel meer kansen kregen. Helaas voor PC wilden de ballen er niet in. Bij ONDO ging dit echter een stuk beter, ondanks het goede verdedigende werk van PC, en scoorden ze 5 keer op rij zonder dat er een goal van PC tegenover kwam. Na 17 minuten in de tweede helft kon er dan eindelijk weer eens gejuicht worden; Tim scoorde een fraaie doorloopbal. (12-5) Dit leek, achteraf, de start van een kleine inhaalrace. Via Laurie, Marloes en Wyb, allen van afstand, kwam PC binnen 6 minuten tot 12-8 met nog 6 minuten te gaan. Helaas stokte de doelpuntenproductie hier en kregen we nog een doelpunt tegen. Eindstand: 13-8. Toch kon er in de laatste minuut nog gejuicht worden; Paul en Wyb wisten allebei hun tegenstander te blokken en zo gingen we toch nog een beetje goed gemutst naar de Domcup!

Achteraf kan PC 3 tevreden zijn over haar verdedigende werk. 13 doelpunten incasseren tegen een ploeg die zo veel over had in de rebound is een prima prestatie. Nu is het zaak om ook aanvallend scherper te worden zodat we van de betere tegenstanders in onze poule kunnen winnen. Over 2 weken reist Korbis 4 af naar het Sportcentrum op de campus en het beloofd een spektakel te worden want de uitwedstrijd werd met 9-18 gewonnen door PC! Een mooie gelegenheid om weer eens te laten zien wat we kunnen!