ONDO 2 – Paal Centraal 2

Hoi allemaal,

Allereerst wil ik mijn verontschuldiging aanbieden voor het te laat aanleveren van dit verslag. Het is onacceptabel, er zijn geen excuses en het zal nooit meer gebeuren.

Dan de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Na 2 redelijk overtuigende overwinningen op rij was het tijd om te zien of we mee konden komen met de bovenkant van de poule. ONDO had hun eerste 3 wedstrijden gewonnen en werd als voornaamste kampioenkandidaat ingeschat. Als wij deze wedstrijd dus zouden kunnen winnen, zou dat betekenen dat wij zelf ook een voorname kandidaat zouden zijn voor het kampioenschap.

Dus na een goede voorbespreking waarin we onze middenmoot doelstelling alvast hadden bijgesteld naar het doel om mee te doen voor het kampioenschap was iedereen klaar om vol vertrouwen aan de wedstrijd te beginnen en te gaan voor de overwinning. Met iedereen bedoel ik iedereen behalve Bram, David en Lina, want zij waren wissel.

Direct aan het begin werd het duidelijk dat deze wedstrijd meer moeite zou gaan kosten dan de afgelopen twee. ONDO had een jong team dat meer druk kon zetten dan we tot nu gezien hadden en aanvallend was er moeite om de rust te houden om het grote veld te bespelen.  Na 10 minuten keken we tegen een 3-1 achterstand aan.

Deze wisten we echter weer in te lopen en 10 minuten voor rust stond het 4-4, daarna kwamen we 2 keer op voorsprong, maar wisten we geen gat te slaan. Rust stand 6-6.

Hoewel wij moeite hadden met het bewaren van de rust en de passing leed onder de druk, was het duidelijk dat wij ONDO ook verder onder druk zetten dan ze gewend waren en zij eigenlijk tegen dezelfde problemen aan liepen.

Na rust bleef de score gelijk op gaan. Het eerste kwartier kwam ONDO een paar keer op voorsprong en sloten wij weer aan, maar met 12 minuten te spelen wisten we dat om te keren en kwamen we 8-9 voor. Hier werd het duidelijk dat ONDO koste wat kost wilde winnen. Dus mochten er wat spelers van hun eerste gaan warm lopen om de dag te redden. Met 5 minuten op de klok bezorgde onze invaller Lina ons opnieuw de voorsprong, 9-10.

Helaas wisten ze gelijk te maken en waren de versterkingen inmiddels in gekomen. In de laatste minuut wist een invaller van ONDO er nog 2 ballen in te schieten. Eindstand 12-10.

Niemand was natuurlijk blij met het verlies van de wedstrijd, maar de sfeer achteraf was niet bedroefd. Hoewel we de punten in ’s Gravenzande achter moesten laten was er veel vertrouwen in de rest van het seizoen. We deden niet voor ze onder. We hadden een goede wedstrijd gespeeld en waren zeker niet kansloos voor de winst en dit betekende dus ook dat onze nieuwe doelstelling, meedoen om het kampioenschap, zeker niet kansloos was.

Toch was een iemand wel zeer teleurgesteld na de wedstrijd. Iemand had namelijk één van Bram zijn schoenen helemaal nat gemaakt. Na uitgebreid onderzoek, op en top speur werk en het vinden van talloze bruikbare aanwijzingen hebben we de dader helaas nog steeds niet kunnen vinden. Mocht iemand iets gezien of gehoord hebben in de buurt van ’s Gravenzande op de middag van zaterdag 29 september, laat dit dan alsjeblieft weten zodat we dit heftige mysterie op kunnen lossen en Bram zijn schoenen weer veilig langs het veld kan laten staan.

Bedankt allemaal voor jullie aandacht.

Groetjes,

Jasper