Olympia 1 – Paal Centraal 1

Paal Centraal doet wederom goed zaken en wint overtuigend van Olympia uit Spijkenisse.

Er werd fel en scherp begonnen door de studenten uit Delft, de eerste twee aanvallen resulteerden meteen in twee doelpunten. Het waaide flink in Spijkenisse, maar door middel van veel kansen dichtbij de korf en het goede rebound werk vielen de doelpunten gemakkelijk. Op het grote veld werd door ons bovendien goed uitverdedigd en dit resulteerde een aantal keer in een ‘extra’ aanval.

Aan het begin van het seizoen hadden we het nog moeilijk tegen de korfballers uit Spijkenisse (toen wonnen we nipt met 17-16). Daar was nu niets van te merken, in de rust stond het al 10-5. Het goede spel was ook oud-coach Martijn opgevallen. Hij sprak lovende woorden na de wedstrijd: “Leuk om te zien dat jullie het spel van vorig jaar naar een hoger plan hebben weten te tillen”.

De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld. Veel mooie aanvallen van Paal Centraal en een Olympia dat moeite had met de door ons gegeven druk. Dit resulteerde uiteindelijk in een eindstand van 20-10. Nu kunnen we met veel vertrouwen aantreden tegen Ventura volgende week, een belangrijke wedstrijd tegen een goed team. Scherp blijven en niet naast onze schoenen gaan lopen. Immers, “we spelen nog vijf finales!”.