ODO 5 – Paal Centraal 5

Na een barre fietstocht, waardoor de warming-up weliswaar al achter de rug was, kwamen we aan bij ODO. Niet te verwarren met ONDO, waarbij we ook in de poule zitten. Al hadden we dit kunnen besparen door gewoon de bus de pakken, zoals andere medespelers hadden gedaan.

Voor de wedstrijd werden we opgepept door een inspirerende speech van interim-coach Lucia, waardoor we vol goede moed de zaal betraden.

De eerste helft van de eerste helft ging prima, beide teams schoten om en om raak en zo werd er een stand van 3-3 bereikt. Hierna verloor PC helaas de grip op de wedstrijd en kreeg het 6 tegendoelpunten te verwerken. Vlak voor de rust toch nog een klein lichtpuntje in de duisternis: Hessel gooit er nog doorloper in.

In de rust werd geconcludeerd dat ODO helaas een aantal scherpschutters in de gelederen had opgesteld en dat PC, op een mogelijkheid tot ietwat accuratere passing na, niet veel te verwijten viel. In de loop van de tweede helft, na 2 tegen, vond PC weer de mogelijkheid om te scoren en vanaf dat moment ging het weer netjes om en om. Helaas dus niet genoeg om in te lopen en het tij te doen keren, maar dat mocht niet baten. Want PC heeft mooie kansen omgevormd tot doelpunten, waarvan er zelfs een volgens een wijze die te boek staat in het scoreverloop als de beroemde/beruchte* (haal door wat niet van toepassing is) ‘Cyrilbal’.

Na het eindsignaal werd er nog genoten van een bijzonder veelzijdig instelbare douche in een design kleedkamer (design volgens het bordje op de hoek dan…), waarna de tocht terug op het stalen ros ondernomen kon worden. Helaas bleek de wind gekeerd en was deze net zo bar als de heenweg.