ODO 5 – Paal Centraal 4

Voor de vierde keer in vijf maanden tijd mocht PC4 aantreden tegen ODO 5. In de eerste wedstrijd was ODO nog erg zoekende naar hun spel. Echter is de laatste tijd wel duidelijk geworden dat deze wedstrijd niet zomaar meer makkelijke punten voor Paal Centraal zijn en moet er zeker gewerkt worden. Tijdens de thuiswedstrijd heeft PC, ondanks het harde werk en eigenlijk prima gespeelde wedstrijd, de punten net niet in huis kunnen houden. Voor de return in Maasland is er vooraf getraind op het druk zetten in de verdediging. Zou het voldoende zijn om ODO van het scoren af te houden?

Onze coaches waren helaas zelf nodig bij de eigen wedstrijden in Delft, en dus hadden we Sander en Fenne meegestolen om de nodige instructies uit te delen. Omdat de studentikoze kledingstijl door de coach van ODO altijd zeer wordt gewaardeerd waren de slippers, hemden en dassen uiteraard aanwezig. Traditions!

Aanvallend begonnen we met Niels, Menno, Lyanne en Ilze, verdedigend met Tim, Jeffrey, Do en Gina. ODO was in het begin net wat scherper, waardoor we al vroeg tegen een 5-2 achterstand aankeken. Gelukkig wisten we ons snel terug te werken naar 5-5 en gingen we op de valreep nog met 6-5 achter de kleedkamer in.

Er werd wat wisselvallig gefloten (of eigenlijk: vaak niet gefloten), wat de wedstrijd soms wat onduidelijk maakte. Gelukkig werkte dit beide kanten op. Verdedigend hadden we als team niet echt genoeg over op onze tegenstanders om het getrainde druk geven echt in de praktijk te brengen, maar desondanks hebben we het vrij goed dicht weten te houden. Jammer genoeg was ook ODO scherp aan het verdedigen en kreeg PC evenmin ballen in de korf. In de tweede helft moest daar verandering in gaan komen. We begonnen de tweede helft met de wissels Werner voor Niels en de meegereisde invalster Julia voor Ilze.

ODO maakte de eerste treffer, maar al snel liet Werner zijn sluipschutterskunsten zien en knalde hij zijn eerste bal binnen. Daarna viel het voor PC helaas te lang droog, terwijl ODO uitliep naar tien punten. Aan het einde van de wedstrijd kwam het weer wat losser en eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 13-10. Werk aan de winkel dus om wat beter onder druk te kunnen aanvallen, want komende zaterdag staat de return tegen nummer één Achilles op de planning. Gelukkig staat er ’s avonds iets anders klaar onder druk, namelijk onbeperkt pils van de tap. Het wordt hoe dan ook een mooie zaterdag!

Julia, Sander en Fenne, bedankt voor het invallen!