ODO 4 – Paal Centraal 3

Deze zaterdag mocht PC 3 het opnemen tegen ODO 4 uit Maasland. Op het veld werd nog gewonnen van deze tegenstander en bij de thuiswedstrijd in de zaal werd met een tegendoelpunt in de laatste minuut verloren van de ploeg. Hoe dan ook lagen er kansen om deze wedstrijd punten mee naar huis te nemen. De bus richting Maasland voerde ons langs exotische haltes als ‘My Home Is My Castle’ en ‘Op Hoop Van Zegen’ voordat deze ons voor de deur van de sporthal afzette. We arriveerden ruim op tijd, wat ons de gelegenheid gaf om ons uitgebreid voor te bereiden op de wedstrijd, zodat er ditmaal wel scherp begonnen kon worden.

Met een kopje koffie achter de kiezen, een uitvoerige warming-up en een motiverende Cruijffiaanse uitspraak van aanvoerder Bob (“als ze vallen dan vallen ze, als ze niet vallen dan vallen ze niet; maar als ze niet vallen, vallen ze vanzelf wel weer”) kon het dan ook niet aan de wedstrijdvoorbereiding liggen dat de eindstand negatief uitpakte voor PC.

In de eerste helft werd er goed druk uitgeoefend en werd er gedurende een kwartier maar één doelpunt doorgelaten, terwijl wij er zelf drie inlegden. De druk verdedigende druk bleef hoog, maar wij slaagden er niet in zelf tot scoren te komen, wat resulteerde in een 5-4 ruststand.

Met dit ene punt verschil viel er genoeg te behalen in de tweede helft, waaraan wij ook gemotiveerd begonnen. Het lukte nu alleen niet meer om de boel zo strak dicht te houden in de verdediging als in de eerste helft, waardoor ODO met een aantal punten uit wist te lopen. Het lukte PC 3 niet om dit ontstane gat te dichten, een probleem wat zich helaas vaker voordoet bij het team.

Ondanks de scherpe start leverde dit door een goede tweede helft van ODO een eindstand op van 15-8. Op het veld is er gelukkig nog een kans om onze krachten te meten tegen dezelfde ploeg.

Als laatste nog een woord van dank voor onze twee invallers, Gabriëlle en Josien, voor hun inspanningen deze wedstrijd!