ODO 3 – PC2

17 februari – Maasland

Zaterdag rond half 2 begon de wedstrijddag. Met een groot deel van Paal Centraal 2 zaten we in de bus richting het Maasland. Het andere deel zat samen met de top reserves, Marloes Knoester en Laurie, in de auto van Robin, zodat zij na de wedstrijd direct terug konden naar het mooie Delft voor de wedstrijden van Paal Centraal 3 en 4.

Na een goede voorbereiding in de mooie hal met paarse vloer van ODO was PC2 helemaal klaar om de punten binnen te halen. Net voor de wedstrijd startte kwam Richard nog even met een wijziging in de opstelling, waarbij het andere vak in de aanval begon in plaats van in de verdediging.

Na het startsein kwam ODO al snel op een voorsprong van 2-0. PC2 begon niet erg scherp, misschien door de verwarring over de vakken, maar wist door een mooi afstand schot van Elize terug te komen naar 2-1. Echter wist PC na dit mooie schot een tijdje niet meer tot scoren te komen, waardoor ODO uitliep tot 5-1. Bram wist nog een keer de korf te vinden waardoor de stand na ongeveer 5 minuten op 5-2 kwam te staan. Pas in de 18de minuut werd er weer gescoord, waardoor PC terug kwam bij een stand van 5-4. Vanaf dit moment ging de score gelijk op. Met een stand van 8-8 gingen we de rust in.

Na een goede speech van coaches Richard en Jelle startte PC met goede moed aan de tweede helft. We waren vastberaden om de punten mee terug te nemen naar Delft. Met een paar mooie schoten van Jeroen en Elize (de topscoorder van de dag, met maar liefst 6 doelpunten!!) kwam PC op een voorsprong van 9-11. Echter was ODO nog niet van plan om op te geven, ze kwamen terug door twee afstandsschoten vanaf de middellijn. Tot het eind van de wedstrijd bleef het bloedspannend. Tot aan de 57ste minuut stond de stand op 15-15. Maar dankzij slimme acties van PC kregen we nog een mooie vrijebal mee, die Yannick zonder enige moeite erin schoot. In de laatste minuut kreeg PC nog een strafworp mee, mede dankzij het gevoel voor drama van Yannick en Nina. Ook deze strafworp gooide Yannick er gemakkelijk in.

Met een eindstand van 15-17 ging PC2 opgelucht maar ontzettend blij van het veld. Deze overwinning werd nog even gevierd met een etentje bij de ouders van Jeroen, waar de benodigde proteïne en het alcoholgehalte werden aangevuld.
Komende twee weken heeft PC2 nu de tijd om even bij te komen van de afgelopen spannende wedstrijden, om het 10 maart op te nemen tegen DES in de laatste thuiswedstrijd. Tot dan!