NSKK 2016

foto van DSKV Paal Centraal.

Op een van de laatste dagen van het prachtige korfballende jaar 2016 stond er nog een knaller van een toernooi op het programma. Namelijk het NSKK, Nederlandse Studenten Korfbal Kampioenschap. Het leuke van dit toernooi is dat ook niet PC leden deel kunnen nemen! Op derde kerstdag zijn we met twee teams vanuit Delft naar Utrecht afgereisd om als TU Delft prijzen binnen te slepen. Met nog volle verzadigde kerstbuiken mochten we om 10:00 uur ‘s ochtends als dappere Delftenaren het strijdveld betreden.

In de poulefases hebben beide TU teams het opgenomen tegen verschillende onderwijsinstellingen uit Nederland. Na drie pracht wedstrijden met toch flink wat doelpunten hebben beide TU teams de kwartfinales bereikt.  Die Delftenaren kunnen aardig ballen!

Met over het algemeen mooi korfbal hebben beide teams de halve finales bereikt waarbij TU Delft 2 verloor in de halve finale van Hogeschool Rotterdam en TU Delft 1 de finale bereikte. Een ding wat zekers was, één prijs is al in de pocket! In de finale heeft TU Delft 1 krachtig gestreden, maar schoot te kort tegen de oppermachtige Hogeschool Rotterdam die terecht eerste zijn geworden. In de troost finale wist TU Delft 2 ook te winnen waardoor zowel de prijs van de 2e plek als de prijs van de 3e plek mee naar Delft zijn genomen. Deze stralen nu in het altijd mooie Delft.

Benieuwd naar hoe de finale eruit zag? Check deze link voor een filmpje: https://www.facebook.com/knkvsk/

In vergelijking met vorig jaar is het niveau van de totale cup omhoog gegaan! Te gek om te zien hoe dit toernooi steeds populairder aan het worden is onder studenten en onder andere onderwijsinstellingen.  Mocht je dit lezen en interesse hebben om volgend jaar mee te doen, laat het ons weten.. Je hebt nog ruim tien maanden om er over na te denken!