NIO 2 – Paal Centraal 2

Na een spannende wedstrijd vorige week tegen Korbatjo 2, waar PC2 na een bloedstollende eindfase twee punten uit wist te slepen, was het deze zaterdag tijd om ons in Rotterdam tegen NIO 2 te bewijzen. Voordat we begonnen aan deze wedstrijd mochten wij eerst oplopen, zodat de tegenstanders hun prachtige nieuwe shirts konden laten zien aan het publiek. Hierna konden wij, na de laatste instructies van Casper, vol vertrouwen aan de wedstrijd beginnen.

We begonnen met Bram, Henk, Marloes en Paulien in de aanval, Jeroen, Yannick, Laura en Isabella in de verdediging, en Lina, Jasper en Robin op de bank. Hoewel er sterk werd begonnen aan de wedstrijd, wist NIO al snel drie afstandsschoten te maken, waardoor wij op 3-0 achterstand kwamen. Er werd op zeer hoog tempo door onze tegenstander gespeeld, echter was het voor ons allen duidelijk: dit konden ze niet lang volhouden. Met goals van Laura, Bram, Jeroen en Marloes namen wij na 15 minuten de voorsprong over (6-7). Hierna ging het tot de rust vrij gelijk op, waarbij ondanks vele mooie kansen van PC2 de goals nog niet helemaal wilden vallen. Met een stand van 9-9 zochten wij de kleedkamer op.

In de rust waren we het er allemaal mee eens, deze wedstrijd konden én moesten we winnen. De goals zouden vanzelf gaan vallen als we ons eigen spel zouden blijven spelen en dezelfde inzet zouden blijven tonen. Dit was dan ook de instelling waarmee wij de tweede helft in gingen. Door hard voor elkaar te werken wisten we zes keer achter elkaar te scoren en 17 minuten lang geen goal door te laten. Hierdoor stonden wij halverwege de tweede helft met 9-15 voor. Helaas zakte het spel van PC2 hierna plotseling in; na de 10-16 door Robin wisten wij de laatste 13 minuten van de wedstrijd niet meer te scoren. Hier maakten onze tegenstanders natuurlijk gretig gebruik van. PC2 ging steeds meer passfouten maken en de schoten werden op ongelukkige momenten genomen. Met nog één minuut op de klok stond het 15-16 en werd het een kwestie van slim de resterende seconden uitspelen. Het eindsignaal van de scheidsrechter vormde de verlossing, PC2 had opnieuw na een ontzettend spannende wedstrijd twee punten binnen gesleept!

Met vier punten uit twee wedstrijden staan wij momenteel samen met DSO bovenaan. Een veelbelovende start van het zaalseizoen! Komende zaterdag mogen wij de tocht naar Vlissingen wagen om het tegen Seolto op te nemen. Ongeveer 6 uur fietsen volgens Google Maps, dus als je toevallig nog niks te doen hebt… 😉