NIO 1 – Paal Centraal 1

Na de spannende wedstrijd van Paal Centraal 2, 15-16 winst op NIO 2, was het de beurt aan Paal Centraal 1 om de punten mee huiswaarts te nemen. Aan de hand van de wedstrijdverslagen van de opponent, waarvan hulde, waren we goed voorbereid (Zeeland volgende week is 138 km plus rijden en de schrijver heeft appreciatie voor het woord ‘’briesen’’).

Ondanks deze nuttige informatie begon Paal Centraal toch ietwat chaotisch aan de wedstrijd. Het stugge verdedigen van de thuisploeg bemoeilijkte snelle en dynamische aanvallen van ons groene vlaggenschip en verdedigend miste we de echte scherpte, wat resulteerde in een vroege voorsprong voor NIO. Richting de rust naderde de scoren van beide ploegen elkaar, mede door mooie doelpunten van Jesse en Philip, waarnaar er gepauzeerd werd met een score van 10 tegen 9.

Na rust kwam Paal Centraal beter en beter in de wedstrijd en werd de achterstand 15 minuten voor tijd omgezet in een voorsprong, door een onder meer goed schietende kapitein Maurits en een tactvolle time-out van Wouter. De laatste stuiptrekking van NIO kwam een aantal mintuten voor tijd. Bij een voorsprong van 18 – 20 floot de enigszins warrige scheids voor tijdrekken waardoor NIO nog eenmaal in de gelegenheid kwam om dichtbij te komen 19 -20. Doordat er niet meer gescoord werd in de resterende korte tijdsbestek betekende het laatste fluitsignaal de tweede overwinning voor Paal Centraal 1, wat met 4 punten uit 2 wedstrijden goed aan het seizoen begonnen is, en het begin van een Hockeywedstrijd. Volgende week zal in Zeeland geprobeerd worden om de 100% score van beide teams te verlengen, waar Paal Centraal 1 en 2 spelen tegen het plaatselijke Seolto.