NIO 1 – Paal Centraal 1

Het is zaterdag en na twee weken wachten mogen we weer knallen, vandaag een uitwedstrijd tegen NIO1. Natuurlijk komen we de week niet door zonder coronagevallen, en moesten Isabella en Manuela in kamerisolatie de wedstrijd volgen. Desalniettemin hadden we een sterke opstelling met Lisa in het veld.

Een spannende wedstrijd, meer voor NIO dan voor ons, begon onder leiding van een dweilorkest sterk met een gemiste stip van de tegenstanders. Henk en Lisanne zorgden snel voor een 0-2 voorsprong, waardoor we NIO hebben laten zweten. Konden we hun promotie uitstellen vandaag? Helaas had NIO hun antwoord klaarliggen en maakten ze de stand meteen weer gelijk waarna Henk weer een mooi schot scoorde. Onder leiding van de kabouterdans krijgen we even later een stip mee en komen we weer op voorsprong, 4-3. NIO komt helaas terug met verre afstandschoten en wanneer we 5-4 achter staan vinden onze luide PC supporters het tijd voor een PC lied. Daar was dat dweilorkest wel even stil van. De strijd vervolgt en komt op een stand van 12-8 in de rust.

Wanneer de band shirt uit en zwaaien speelt scoort Spekkie weer een schotje en onder leiding van ik ga zwemmen in bacardi lemon wordt Richard tegen de bank gegooid in een goed duel met zijn tegenstander. Hij scoort de stip! Na een vrije bal die erin gaat staat het ineens 13-11, alles kan nog. Na een goal van NIO heeft Lisa antwoord met haar schot, 14-12. Helaas loopt NIO uit naar 19-14, maar als een echt team laat PC zich niet zomaar kennen. Lisa scoort een stip, Tom een ver schot en Lisanne krijgt in de laatste minuut een stip mee! Op het scorebord staat 19-17 en de spanning is om te snijden wanneer er een time-out wordt genomen net voordat Lisanne haar stip neemt, maar deze gaat er met volle glorie in en met een stand van 19-18 mag NIO aanvallen. Helaas is er te weinig tijd voor ons om de bal nog in de aanval te brengen. NIO staat ongeslagen bovenaan in de poule en we mogen trots zijn op de prestatie die wij hebben neergezet.