Nikantes 2 – Paal Centraal 2

Welkom bij wedstrijdverslag nummer 2 van het grandioze drieluik genaamd de bodemloze put aan energie genaamd PC 2.  Nadat we 4 weken geleden ook al op een dinsdagavond met het OV afreisden naar Hoogvliet, Rotterdam, gingen we dit keer uiteraard weer met het OV #duurzaam naar Rotterdam, maar dit keer was het een wedstrijd voor het echie.

Nadat we met een deel van het team gezellig hadden gegeten bij de Bosboomhut en op station Schiedam Centrum stonden te wachten op de metro, realiseerden we ons dat we met z’n allen de shirtjestas hadden laten liggen in de Bosboomhut. Gelukkig hebben we Timo, aka stinkdier en onze held, heel lief aan kunnen kijken en is hij terug gereisd naar Delft om de shirtjestas op te halen.

Timo was precies op tijd met de shirtjes en dus konden we meteen beginnen en wil ik hem nog extra bedanken voor het maken van een fantastisch wedstrijdverloop.  Want zo begonnen in de aanval: Timo, Cyril, Jannieta en Manuela en in de verdediging startten Ruben, Stuart, Anne en Femke. De eerste aanval van Nikantes leverde niks op en dus werd de score geopend met “een schone aanval” (Geert HJ, 2022) van PC 2, waarin Manuela scoort. Deze score werd uitgebreid naar 0-6 door doelpunten van Timo, Stuart, Anne en Manuela in de eerste 15 minuten van de wedstrijd, waardoor wij met een vliegende start begonnen.

Uiteindelijk besloot Nikantes ook te scoren, waardoor het 2-6 staat, maar door een hele mooie actie van de heren maakt Cyril de 2-7 (‘vo). Nikantes weet de mand weer een paar keer te vinden, waardoor het 4-7 staat, maar gelukkig weten Stuart, Timo en Manuela de stand uit te breiden naar 4-10. Met nog een paar minuten te gaan in de eerste helft, gingen we de rust in met een stand van 6-12.

Op de bank hadden we Sascha en die komt er in de rust in voor Ruben. Nadat Cyril zijn heer heeft geblokt, wordt hij eruit gewisseld voor Ruben. Nikantes weet de korf weer twee keer te vinden, maar gelukkig weten Ruben en Manuela ook te scoren, stand: 8-14. Met nog meer goals van Timo, Jannieta, Stuart, Manuela en Anne eindigt deze wedstrijd op 12-20. De punten mogen weer mee naar Delft en zo is ook deze tweede wedstrijd van het drieluik gewonnen.

Drieluik wordt vervolgt.