Nikantes 1 – Paal Centraal 1

Voor PC1 was de wedstrijd met Nikantes de eerste echte krachtmeting van een nieuw seizoen. Zeker een nieuw seizoen gezien er van de spelers op het veld maar 3 vorig jaar in het eerste speelden. In de voorbereiding op het seizoen waren de oefenwedstrijden met gemengde resultaten afgerond. Dit bleek zich voort te zetten in de wedstrijd tegen Nikantes.

Al vrij snel na het eerste fluitsignaal bleek dat het aanvalsvak met Maarten, Rick van Delft, Renee en Dorien er hard voor moesten werken vandaag. Door een sterk storend herenkoppel bij de tegenstander was het moeilijk om de bal lekker rond te laten gaan. Na 7 minuten keek Paal Centraal dan ook tegen een 2-0 achterstand aan. Dit werd vervolgens snel teniet gedaan door LT die zonder al teveel moeite langs zijn tegenstander kon wandelen. Dit resulteerde in twee strafworpen en twee doelpunten. De aanval bleef echter stroef lopen waardoor PC, tien minuten voor de pauze, tegen een 5-3 achterstand aan keek. Het eerste wapenfeit van het aanvalsvak kwam met een afstandsschot van Maarten met nog twee minuten te gaan tot de pauze. Helaas kreeg Nikantes een strafworp, waardoor met een 6-4 achterstand de kleedkamers opgezocht moesten worden.

De start van de tweede helft had niet veel slechter kunnen verlopen. Binnen twee minuten kreeg Paal Centraal twee doelpunten om de oren waardoor het tegen een 8-4 achterstand aan keek. Dit verschil zou de rest van de westrijd niet meer goed gemaakt worden. De tweede helft bleek vooral de grote Bon en Rick show te worden. Ze waren bij 9 van de 10 doelpunten direct betrokken, zowel in positieve als negatieve zin.

Waar het aanvalsvak iets meer z’n draai leek te vinden in de tweede helft, was het het verdedigingsvak met LT, Bon, Lisette en Anouk dat het de tweede helft moeilijker kreeg. Alles dat in de eerste helft vanzelf leek te gaan kostte nu veel meer moeite. Met de inbreng van Marloes, met nog 20 minuten te gaan, werd geprobeerd om het spel een beetje meer pit te geven. Het leek nog even spannend te worden toen er, met nog vijf minuten te gaan 11-9 op het scorebord kwam te staan. Helaas werd deze hoop een minuut later om zeep geholpen toen Nikantes met een afstandsschot de eindstand noteerde; 12-9