Nieuwerkerk 9 – Paal Centraal 4

Zaterdag 14 december, Paal Centraal 4 reisde af naar Nieuwerkerk om het tegen Nieuwerkerk 9 op te nemen. Het team was erop gebrand eindelijk een pot te winnen, nadat de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie was gestaakt en de twee volgende wedstrijden beide met één punt verschil werden verloren. De wedstrijd werd gestart met Tom, Kees, Eline en Jannieta in de aanval en Timon, Renko, Anne en Gabrielle in de verdediging.

Beide ploegen lukte het enige tijd na het fluitsignaal niet om te scoren. Vrijwel alle schoten vielen op de voorkant van de korf, hierdoor kon de bal telkens door de verdedigende ploeg gemakkelijk onderschept worden. Na tien minuten zonder doelpunten begonnen de schoten van de ploeg uit Nieuwerkerk raak te vallen, binnen enkele minuten kwamen zij op een 0-4 voorsprong. Paal Centraal wist niet lang daarna van de nul af te komen, maar niet zonder antwoord van de tegenstander. Het leek alsof de wedstrijd toen pas echt was begonnen, aan beide kanten vielen om de beurt een aantal doelpunten. Paal Centraal kwam niet dichterbij dan twee punten, de eerste helft eindigde in een stand van 7 tegen 5 in het voordeel van Nieuwerkerk.

In de tweede helft startten beide ploegen direct met scoren, 7-5 werd binnen tien minuten omgezet in 10-8. In het kwartier daarna wist Paal Centraal het gat van twee punten te dichtten en bracht het de stand op 11-11. Na de vakwissel wist Nieuwerkerk meteen een kans van grote afstand te benutten en ook de eerstvolgende aanval was het van vrijwel dezelfde positie raak, met inmiddels de laatste minuut op de klok was de stand 13-11. Hierna werd gelukkig snel gescoord door Paal Centraal en was er misschien nog wel een kans om in ieder geval één punt mee naar Delft te nemen. Er werd geprobeerd de bal een laatste keer naar het aanvalsvak te spelen, terwijl de seconden wegtikten op het klokje van de scheidsrechter. De eindstand werd 13-12, weer een verlies met één punt verschil.

Volgende week staat een studentenkorfbalderby op het programma, Paal Centraal 4 mag het namelijk thuis opnemen tegen Erasmus 3. Kom ons dus allemaal gezellig aanmoedigen!