#NietOnzeDag

De start van het zaalseizoen in de afgelopen weken kende helaas nog geen succes voor het vlaggenschip van de Delftsche studentenkorfbalvereniging Paal Centraal. Op zaterdag 19 februari stond de thuiswedstrijd tegen Nio op het programma. Van tevoren was bekend dat dit een zware tegenstander zou worden. In de ogen van ADO, de tegenstander de voorgaande wedstrijd, zou dit de kampioensfavoriet in de poule zijn. En dat terwijl deze tegenstander de zaalvloer al had verlaten met een ruime winst op ons eerste team. Het team dat het deze zaterdag tegen Nio mocht opnemen bestond uit Lisanne, Manuela, Henk en Matthijs in de aanval en Isabella, Susan, Tim en Tom (Coronel) in de verdediging.

Ondanks deze onheilspellende woorden, ging het team van Edwin Heesterman met opgeheven hoofd het veld op. De Facebookberichten van coach Benno Snaphaan van Nio met onder andere de #Bam, #DagThor en #TheWayToThe2eKlasse over de wedstrijd van een week eerder brachten extra motivatie om het deze tegenstander flink lastig te maken. Echter leek het de eerste tien minuten van de wedstrijd eerder een #DagPaalCentraal te worden. De stippen vlogen het team om de horen en ook van afstand waren de tegenstanders trefzeker. Binnen 10 minuten stond er een achterstand van zes punten op het scorebord.

Na oppeppend gesprek door coach Edwin keerde het tij enigszins en wist het team de druk op Nio hoger te leggen, waardoor de doelpuntenmachine enige mankementen begon te verkeren. Dit gaf tijd voor de aanval om doelpogingen te creëren die uiteindelijk tot een volmaakte strafworp voor Tom leidden. #Bam. Helaas was dit succes voor korte duur, want Nio zette de score voort met twee schoten. Pas in de laatste tien minuten voor de rust wisten Matthijs, Tim en Henk van afstand de korf opnieuw te vinden. Ondanks deze successen wist Nio de korf in de eerste helft echter twaalf keer te vinden, waardoor de rust met een ruime achterstand van acht punten werd ingegaan. Hoogtepunt van de eerste helft was wel Cyril, die de pen van de scheidsrechter lokaliseerde en deze op eigen initiatief naar hem toe bracht, waarvoor hem een staande ovatie en nominatie tot ‘man of the match’ werd toegekend.

In de tweede helft kwam het eerste team van Paal Centraal beter beslagen ten ijs. In de eerste tien minuten werd de korf maar liefst 5 keer gevonden door Lisanne, Henk, Susan, Isabella en Lisa, die voor Manuela in het veld was gekomen. Nio scoorde niet in dit tempo mee en toen de achterstand was teruggelopen naar zes doelpunten begon het heet te worden onder de voeten van de tegenstander, bleek uit een van de tegenstanders die de stand op het scorebord niet geloofde. Echter wist Nio de score telkens op een verschil van zes doelpunten te houden. In de tweede tien minuten volgden doelpunten van Susan, Henk en Matthijs en een volledig buiten de context vallende wijze uitspraak van Melle: ‘life is kazen snijden’. De laatste tien minuten werd Richard voor Tim in het veld gebracht, die direct zijn waarde bewees door een strafworp te scoren. Nio scoorde door en bracht de achterstand naar negen punten. Nadat Susan deze achterstand tot acht punten terugbracht, werd het gehele team van Nio gewisseld voor iets wat leek op een juniorenteam. De resterende minuten werd de score bij de tegenstanders dicht gehouden en zorgde Henk met een laatste strafworp voor een eindstand van 15-23. Een score waarmee Nio volgens coach Benno #herbstmeister is geworden. Een interessant fenomeen, gezien we ons middenin de winter bevinden en dichterbij de lente zijn dan de herbst.

Coach Edwin sprak aan het eind van de wedstrijd gemengde gevoelens uit en zal tijd nemen om dit verlies te relativeren en het Nio tijdens de volgende wedstrijd lastiger te maken. Zoals eerder bleek tegen tegenstanders als Sporting Badhoevedorp en Thor is het team in staat om te leren van de tegenstanders en tijdens de return de tegenstander te kunnen verrassen. #TotDanNio #PasMaarOp