Nexus 3 – Paal Centraal 4

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen! Na een loodzware selectie waren alleen de echte strijders overgebleven in PC4. Met dit hagelnieuwe team en vol goede moed trokken we naar het nabije Schiedam. We waren nog niet helemaal in onze perfecte samenstelling, omdat het onze hobby is al onze eigen dames uit te schakelen. Daarom werden we ondersteund door twee dames van de recreanten, verstopt in de lichamen van Tjeerd en Jeffrey.

De openingsgoal mochten we niet op onze naam schrijven. Maar we lieten ons niet uit het veld slaan, want na de oefenwedstrijden waren we al lekker op elkaar ingespeeld. Jens en Sander vermaakten het publiek met ieder twee pareltjes van afstandschoten. Anneloes, onze nieuwste aanwinst, raakte duidelijk geïnspireerd door dit succes en legde er ook nog eentje in. Nexus had het nakijken. Ze dachten het ons moeilijk te kunnen maken door telkens zo belachelijk fanatiek uit te verdedigden dat we geen lichaamsdeel meer vrij konden bewegen. Maar ook PC4 wist wat verdedigen was. Hierdoor wist Nexus er met geluk nog maar twee extra ballen in te leggen. In de rust bleken ze heel geniepig het scorebord op 5-3 in plaats van 3-5 gezet te hebben, maar gelukkig doorzagen wij dit bedrog.

Met een flinke lading verse spelers begonnen we vastberaden de tweede helft, klaar om ons succes door te zetten en Nexus in het stof te doen happen. Helaas hadden de Schiedammers andere plannen en had het scorend vermogen ons verlaten. Al snel benutten de tegenstanders hun kansen wel en stond het 5 tegen 5. Lang mocht Nexus hier niet van genieten, toen Niels zijn kans schoon zag om PC4 de leiding terug te laten pakken.

Helaas had Nexus de smaak te pakken en legden ze er al snel weer eentje in. En niet veel later wisten ze de korf wéér te vinden. Aan de andere kant van het veld was de aanval van PC4 nu het lekkere samenspel van voorheen kwijt. Ondanks een ware regen aan schoten op de korf viel er lange tijd geen eentje door het gat. Dit ging zo een eeuwigheid door, totdat Tim besloot dat het einde van de wedstrijd (en daarmee een verlies) nu toch wel erg dichtbij kwam. Dus prikte hij er eentje in. Zo vlak voor het eindsignaal leek een gelijkspel dan toch goed haalbaar te zijn. Maar een heer van Nexus draaide zijn hand niet om voor een afstandschot van een metertje of 12, waarmee hij de score naar 8-7 bracht en Nexus de overwinning bezorgde. Geen punten voor PC4 deze ronde, maar wel een hele mooie vooruitgang in ons samenspel.