Nexus 2 – Paal Centraal 2

Donderdag op de training was het zeker nog onduidelijk of wij überhaupt een wedstrijd zouden gaan spelen; Geert zou in de basis starten (voor wie het niet wist tot op deze wedstrijd een mooie prestatie geleverd om twee uit twee wedstrijden tegen Nexus geblesseerd te raken); last minute afschrijvingen dankzij de prachtige pandemie waarin we leven; en Anne en Melle die een fietstocht maken met een Google Maps die gelooft dat onverharde wegen en modderpaadjes echt een top fietsroute is naar de zaal van Nexus. Een goed begin is het halve werk zeggen ze dan?

Desondanks begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd, want Tim onze grote held had drie toppers van invallers weten te regelen: Lisanne, Gabrielle en Liesbeth (dankjulliewel allemaal!) en we konden toch mooi van start gaan in deze wedstrijd. Daarnaast hadden de eerdere wedstrijden tegen Nexus  laten zien dat het zeker mogelijk was om een mooie pot te maken van deze wedstrijd en hadden we Timon en Sascha als enthousiaste coaches. Bovenal we hadden ook nog eens twee man sterk publiek die even voor ons naar Schiedam waren kwamen afreizen om ons naar de overwinning te schreeuwen (thanks Do & Lyanne)!

De wedstrijd begon moeizaam, na vele kansen van beide kanten stond het na 16 minuten pas 1-1. Helaas kwam Nexus toen op gang en liepen ze al gauw uit naar 4-1 door een aantal verre afstandsschotjes. Gelukkig kan Thomas daar ook wat van en maakt de 4-2, maar Nexus antwoord vrij snel met het scoren van een strafworp. Ondertussen is Jannieta goede vrienden aan het worden met de vloer (veld of zaal, het maakt haar niet heel veel uit) en maakt Geert graag gebruik van de afgeleide tegenstanders door de 5-3 te scoren. Helaas weet alleen Cyril nog een doelpuntje mee te pakken namens PC en gaan we de rust in met 7-4.

Om het prachtige wedstrijdverslag van Do te quoten: “Wauw wat een mooie aanval” en starten we de tweede helft met een doelpunt. Nexus weet bij te blijven, maar ook Cyril vind nog een keer het mandje (ondertussen 8-6). Helaas vind Nexus het nodig om aan hun kant de score wat verder uit te bereiden… Maar om toch Do nog maar weer eens te quoten: “Cyril en Thomas spelen een speciaal spelletje. Cyril paast de bal achter zijn rug door naar Thomas terwijl hij in de lucht vliegt. Thomas gooit de bal omhoog en krijgt een stip. Deze zit wel ;)” en vervolgens schiet Anne er nog een balletje in en is het gat weer terug gebracht naar twee doelpunten (10-8). Nexus prikt er tot het einde van de wedstrijd nog drie in, terwijl wij het moeten doen met één doelpuntje van Thomas en eindigen we de wedstrijd helaas met 13-9.

Toch hebben we deze wedstrijd een aantal overwinningen behaald: we hebben met z’n allen geknokt tot het einde; Sascha is misschien volgend jaar wel coach bij PC; Geert heeft een hele wedstrijd tegen Nexus gespeeld; yet again, we hebben minder hard verloren dan 1; én we zijn nog meer gebrand om die thuiswedstrijd toch echt alle punten binnen te slepen!