Nexus 1 – Paal Centraal 1

Na het teleurstellende verlies van vorig weekend tegen Ventura, heeft het vlaggenschip van Paal Centraal zich goed herpakt en won het overtuigend van Nexus.

We waren afgelopen zaterdag te gast in Schiedam, thuishaven van SKV Nexus. Dit was al de vierde keer dit seizoen dat we tegen onze vrienden uit Schiedam speelden. De laatste keer stond nog vers in ons geheugen gegrift, na een zeer mooie wedstrijd werd er toen overtuigend gewonnen. Daarom waren we vantevoren toch wel een beetje zenuwachtig, Nexus wilde namelijk graag revanche nemen voor eigen publiek.

Paal Centraal begon met LT in de basis, hij begon in de aanval met Joel, Renee en Lisanne. De eerste verdediging  werd gevormd door Bon, Maurits, Anouk en Lisette. Na tien minuten spelen staat het 2-2. Zowel Bon als Lisanne scoren eenmaal en laten een doelpunt door. Daarna komt Paal Centraal echt op stoom, pakt een voorsprong van drie doelpunten en geeft deze in het vervolg van de wedstrijd niet meer uit handen. Paal Centraal speelt goed en maakt handig gebruik van het gretige Nexus, er wordt veel ‘ingesprongen’ en daardoor weten we veel kansen dicht bij de korf te creëren. Met zoveel wind is dat essentieel. De ruststand is 7-11 in het voordeel van Paal Centraal. Veel doelpunten, al helemaal als je bedenkt dat we spelen op een groot veld met veel wind.

In de tweede helft gaat Paal Centraal vrolijk verder met scoren. Met name Renee en Lisanne zijn goed op dreef, samen maken ze 9 doelpunten, mede door de uitmuntende ondersteuning van LT en Joel. Het andere vak excelleert vooral in de verdediging, zij laten maar 4 doelpunten door. Het is mooi om te zien dat onze tactiek werkt en iedereen frivool speelt. Met nog drie wedstrijden te gaan staan we 4 punten los op de nummer twee. We weten echter heel goed dat we niet mogen verslappen en staan nog drie zware wedstrijden (finales) op het programma!