Nexus 1 – Paal Centraal 1 (15-17)

Op de druilerige eerste zaterdag van oktober mocht het vlaggenschip van Paal Centraal het opnemen tegen het eerste team van Nexus. Zowel PC2 als PC1 mogen het tegen deze club opnemen in de veldcompetitie, dus een grote delegatie van het eerste was tijdig naar Schiedam afgereisd om het tweede aan te moedigen en ook het eerste kon rekenen op een hoop support.

Hoewel Nexus evenveel punten had behaald als onze vorige tegenstanders, gingen we zeker niet de wedstrijd in met de instelling dat we weer zouden verliezen. Bij de oefenwedstrijd begin van het seizoen had Paal Centraal 1 nog nipt verloren van Nexus, maar dat was dan ook de eerste wedstrijd in nieuwe samenstelling. In de daaropvolgende wedstrijden had het team meer aan elkaar kunnen wennen en hoewel de uitslagen er niet naar waren in de eerste potjes was er zeker progressie zichtbaar in het spel. Het vertrouwen dat hierdoor aanwezig was plus een honger naar punten groter dan van de gemiddelde student beloofden een pittige, maar vooral ook leuke pot.

Doel was allereerst om scherp te beginnen en te voorkomen dat we zoals vorige wedstrijden snel op achterstand zouden komen. Hoewel de scherpte niet slecht was, wist Nexus meteen de eerste aanval te scoren uit een afstandsschot. Daar was echter nog geen man over boord, want de reactie van PC volgde snel daarna.
Deze eerste minuten zouden een voorbode zijn van de eerste helft – en eigenlijk de hele wedstrijd: het ging heel gelijk op. Over het algemeen was het Nexus die het eerste doelpunt maakte en een puntje of twee voorsprong wist te pakken, maar Paal Centraal wist dit keer op keer te beantwoorden met nieuwe goals en bleef zo in het kielzog van Nexus.
Tot vlak voor de rust wist PC haar kansen vanaf de stip niet goed te benutten, maar Isabella wist koelbloedig na een timeout een strafworp door de mand te krijgen.

Met een stand van 9-8 gingen we de rust in. Een kleine shout-out naar Henk is hier wel op zijn plaats: hij wist in de eerste helft drie goals te prikken en in verdedigend opzicht zijn tegenstander helemaal uit z’n spel te krijgen.

Weer terug gekomen van een verwarmend theetje in de rust vervolgde de wedstrijd zich zoals in de eerste helft: vol spanning. Er werd de hele tweede helft gespeeld alsof de wedstrijd bijna voorbij was, maar PC bleek goed in staat om dit tempo vol te houden. Verschillende gelijkstanden passeerde de revue in de tweede fase van de wedstrijd. Met nog enkele minuten op de klok maakte Lisanne met een fraai schot de laatste gelijkstand van de wedstrijd: 15-15. Met de smaak van het scoren te pakken wist het andere vak er een schepje bovenop te doen en er een 15-16 stand van te maken. Met de haven in zicht en nog minder dan twee minuten op de klok volgde een timeout om de tactiek om de wedstrijd uit te spelen te bespreken. Maar de tijd op de klok bleek niet helemaal te kloppen, dus de anderhalve minuut bleken er drie te zijn, wat de spanning nog een niveautje opkrikte. Nexus had in de timeout blijkbaar de tactiek bedacht om zich verdedigend in te houden in de hoop tijdrekken uit te lokken of afvallige ballen uit vrije kansen te kunnen vangen. Zij zullen zich naderhand wel even achter hun oren gekrabd hebben over deze tactiek, want hierdoor wist Tim vanuit een vrije korte kans de wedstrijd te bezegelen op een score van 15-17.

Na drie wedstrijden zonder punten voelde deze overwinning ontzettend goed en werd bijna gevierd als een kampioenschap. We zijn los van de nul! En dat het ons zelfs in de regen lukte om 17 keer te scoren is een goede opsteker voor de volgende wedstrijden. We hebben de wind in de zeilen, dus op naar de volgende punten!