Movado 4 – Paal Centraal 2

De eerste wedstrijd (en mogelijk ook de laatste) van deze zaalcompetitie, het hele team heeft er zin in. Ondanks de blessures en afwezigheid van spelers gingen we goed vertegenwoordigd met invallers op pad naar Dordrecht. Gelukkig bestaat een groot deel van PC2 uit burgers waardoor iedereen met de auto vervoerd kon worden.

De livescore werd bijgehouden door Geert, ook wel “de groenste tijger” genoemd door zichzelf in de app.

De aanval bestond uit Thomas, Cyril, Jannieta en Eline en de verdediging startte met Melle, Stuart, Lisa en Jodie. Stuart versterkte dit vak omdat Timon zijn belangrijke plicht als scheids 20 meter verder in hal 2 stond uit te voeren en net niet op tijd kon zijn. Timon komt het team later versterken.

De verdediging start sterk en Jodie heeft direct de vang na een afstandsschot van Movado. Jannieta weet hierna een prachtige bal te scoren en opent de wedstrijd, 0-1. Hierna volgt een goede aanval van PC maar is het schot helaas verdedigd.  Movado weet door de verdediging heen te breken en het staat 1-1. Na het wisselen van de vakken speelt dit andere vak van Movado een heel ander spelletje, kort op de paal en snelle acties, hier scoren ze dan ook helaas uit en pc staat 2-1 en daarna ook 3-1 achter. Paal centraal heeft pech, goede kansen worden genomen maar de verdediging zit er flink op, of de bal stuit precies uit de korf.

Geert zijn samenvatting halverwege de eerste helft; “veel acties, veel druk en veel net mis.

Pc heeft veel kansen maar alles gaat mis, gelukkig houdt de verdediging ook veel dicht op dit moment. Thomas scoort eindelijk een schot 3-2. Er komt een stip tegen, Movado neemt deze te kort en Stuart weet deze af te vangen. Thomas is los en scoort de 3-3. Na de vakwissel heeft Melle afgekeken bij Thomas en scoort de 3-4. Yannick roept “rust” want iedereen wilt iets te graag, maar deze rust is even ver te zoeken. Gelukkig vind de scheids hem een paar minuten later wel en word deze ingefloten met een score van 6-7 voor PC.

Na 12 minuten in de eerste helft heeft Movado er veel weten te scoren en staat het 10-7. PC 2 baalt. Ewout en Femke schieten te hulp en worden ingewisseld. Iedereen is echt aan het strijden en Ewout probeert via het plafond te scoren, deze raakt hij helaas net niet maar de bal zit er wel in 13-10.

Beide partijen strijden hard maar bij Movado lukt dit iets beter dan bij Paal Centraal helaas. Het staat 17-11 en Jannieta kopt de elleboog van een heer van Movado, even waren we bang dat ze niks meer kon zien. Gelukkig kon ze haar lens opvangen en speelde ze door met een knalrood oog. De laatste acties worden geprobeerd maar helaas, pc verliest met 19-12.

Femke, Ewout en Stuart bedankt voor het invallen! Yannick bedankt voor het coachen! En mocht de scheidsrechter dit lezen (waarschijnlijk niet) bedankt voor het fluiten!

Nu hopen (en nee niet hopen, maar toch ook wel) dat we over 3 weken weer door kunnen in de competitie.