Maassluis 5 – Paal Centraal 4

Het was nog een koude vroege ochtend voor uw strijdvaardige groene tijgers van PC4 toen zij, nog in gedachten nagenietend van de BBQ een paar uur eerder, aantraden in Maassluis om maar weer eens een poging te wagen een korfbalwedstrijd te winnen.

De zon was nog nergens te bekennen toen de scheidsrechter in floot. PC startend met in de aanval Niels, Menno, Sophie en Ilze en in de verdediging Jeffrey, Tim, Anneloes en Silja, kwam al snel op een 0-1 voorsprong door een korte kans van Menno. PC4 stond zowaar voor, nadat het Maassluis toch was gelukt om via een afstandsschot langszij te komen maakte PC4 in de 10 minuten die volgende er 1-4 van door schoten van Anneloes, Jeffrey en Niels. Er leek geen wolkje aan de lucht voor PC4. Misschien hadden we het kunnen weten door de regen die maar bleef vallen maar helaas bleek dat in de volgende 10 minuten de rollen omgedraaid waren en stond het in de 25ste minuut weer 4-4. Op slag van rust was Maasluis aan de leiden met 7-4, toen Tim er 7-5 van maakte en we de rust ingingen.

Met een nieuwe plan van aanpak en verse wissels ging PC4 de tweede helft in, konden onze helden deze wedstrijd toch nog winnen? Lyanne was er ingekomen voor Sophie en scoorde ook nog eens, helaas vond de scheidsrechter echter dat er spraken van verdedigd. Het bleek voor uw groene tijgers toch moeilijk kansen te creëren, ook met de snelheid van de ingebrachte Chris. In de 12de minuut van de tweede helft was Maasluis uitgelopen dat tot 9-5 voorsprong, Tim trachtte nog wat terug te doen door een mooie combinatie met Chris, 9-6, maar de een overwinning zat er voor de strijdvaardige tijgers niet meer in. Het tweede deel van de tweede helft kenmerkte zich door weinig kansen voor PC, en vele schoten aan de andere kant waar er zowaar af en toe wat invielen. Toch liep de score snel op. Niels en Anneloes zorgde in dit bedrijf nog voor wat blije geluiden van uw tijgers 10-7 en 11-8 wel te verstaan. Maar met het schot van Anneloes waren dan ook de PC kanonnen gezwegen. In de resterende tijd liep Maassluis uit tot 19-8 en was de wedstrijd helaas zwaar verloren.

Uw groene tijgers, met de lessen uit deze wedstrijd onder de arm, keerde terug naar Delft, waar ze zich zullen voorbereiden op volgende week. Dan staat om 12.00 Nexus 3 aan de poort, het belooft een spannende wedstrijd te worden! Komt u de moedige tijgers aanmoedigen? Ook bedankt PC4 de wissels die meekwamen naar Maassluis: Jonnette, Chris & Jeffrey!