Maassluis 4 – Paal Centraal 2

Afgelopen zaterdag was het zover, de tweede competitiewedstrijd. Nummer één in een reeks van drie binnen zeven dagen, want ja ja, dankzij Nikantes mogen we morgen alweer en staat zaterdag ONDO op de planning. Je kan dan ook wel zeggen dat dit wedstrijdverslag onderdeel is van een grandioos drieluik genaamd de bodemloze put aan energie genaamd PC 2.

De bodemloze put aan energie werd als eerste getest door Maassluis 4. Een team met een gemiddelde leeftijd van bijna tien jaar minder dan de leeftijd van de schrijfster van dit wedstrijdverslag. Iets wat je met de jaren door leert, geduld is een schone zaak, want dat was nodig… met nog 55 minuten tot onze eigen wedstrijd, begonnen ze in Maassluis rustig aan met de wedstrijd ervoor. Ongeveer 20 minuten later kon ons staflid “Overige functie” Niels eindelijk de rest van de groene tijgers verblijden met een mooi wedstrijdverslag.

In de aanval: Jannieta, Lucía, Sascha en Timo; in de verdediging: Femke, Anne, Ruben en Stuart. Helaas stonden we al snel 0-3 achter en liepen we toch achter de feiten aan. Zijn we dan toch niet zo’n mooie bodemloze put aan energie als dat we gedacht hadden. Aanvallend maakte Maassluis het ons zeer lastig met hoge druk, maar Stuart wist al snel een strafworp te versieren en enige aansluiting bij Maassluis was gevonden. Toch blijft Maassluis op voorsprong, ondanks een slim omdraaiballetje, een mooie strafworp en een kort kansje van Timo. Gelukkig hebben we naast Timo ook nog onze Femke die ons vlak voor rust met een ontzettend mooi Duits schot op 6-5 weet te zetten, waardoor we voor de tweede helft een stuk meer potentie hadden. Ondertussen is Tim er ook ingekomen voor Sascha en heeft Richard Ruben mogen vervangen in het andere vak.

Met een minuut in de tweede helft was Stuart klaar met de achterstand en versierd hij nog een mooi strafworp. Niet veel later vond Tim het tijd voor een voorsprong aan de kant van PC. De score werd door nog een strafworp van Stuart en schot van Timo uitgebreid en Ruben werd er weer ingewisseld voor Timo. Hij gooide er meteen een schotje in om de voorsprong verder uit te bereiden. Naast slechts drie doelpunten van Maassluis, vonden Jannieta, Tim en Stuart het nodig om de voorsprong nog verder uit te bereiden tot een mooie einduitslag van 9-14.

“Overige functie” Niels bedankt voor het prachtige wedstrijdverslag en alle support. Invallers, reserves Tim, Richard en Isabella bedankt voor jullie inzet!