Maassluis 3 – Paal Centraal 2

Nadat Excelsior 5 aan de zegekar was gebonden, was het dit weekend tijd om af te reizen naar Maassluis om precies datzelfde te doen met Maassluis 3. Door de goede resultaten van de afgelopen weken, was er wat nonchalance in het team geslopen. Ondanks dat de 0-1 al direct door Robin werd gemaakt, werd al meteen duidelijk dat het geen al te makkelijke wedstrijd ging worden.

Maassluis liet zich in het begin de kaas niet van het brood eten en nam bij 4-3, na goals van Lisanne en Yannick, brutaal de voorsprong. De nummer laatst op de ranglijst had er duidelijk haar zinnen op gezet om de punten in Maassluis te houden. Yannick egaliseerde de stand vrijwel direct door een slim wegtrek bal achter de korf: 4-4. Hierna werd er door PC 2 even aangezet en 4 minuten later stond het 4-7. Er werd in de eerste helft vooral tegen zichzelf geknokt; men wilde wel, maar kreeg het spelletje niet voor elkaar zoals PC 2 het graag speelt. Na doelpunten van Robin, Jasper en Yannick werd er bij 6-10 de kleedkamers opgezocht.

Na de rust leek het even alsof PC 2 de geest weer helemaal te pakken had; er werden in de verdediging wat ballen tussenuit geplukt en Robin sloeg snel met 2 doelpunten toe. In even zoveel tijd scoorde Maassluis 2 keer tegen en was het verschil weer 4 (8-12). Hierna was het weer de beurt aan Robin om aan te leggen, en jawel, de 8-13 viel direct binnen. Robin zou deze wedstrijd topscoorder worden met 6 doelpunten. Hierna mochten achtereenvolgens Jasper, Yannick, Tom en Lisanne een puntje laten aantekenen zonder dat er tegen gescoord werd: 8-17. Met nog 12 minuten te gaan, was de wedstrijd nu wel gespeeld. Om en om scorend werd er een eindstand van 13-20 bereikt.

 

PC 2 stapte weliswaar met de punten van het veld, maar was allerminst tevreden over haar spel. “Het voelt alsof we verloren hebben”, en dat typeerde goed de stemming die er achteraf heerste. Maar als je voor het kampioenschap wil gaan, moet je wedstrijden waarin je niet je goede niveau haalt, ook gewoon winnen! En dat hebben we gedaan. De komende twee weken wacht het Delftse Des 5 (eerst ‘uit’ en daarna thuis) en dan gaat PC 2 er weer alles aan doen om haar eigen niveau te halen!