Laatste wedstrijd van Paal Centraal 4 tegen ONDO

Op een zinderende zomerdag vond de laatste korfbalwedstrijd van ons (PC4) tegen Ondo plaats. Ondanks de hitte en het uiteindelijke verlies met 14-8, hebben wij enorm veel plezier gehad tijdens de wedstrijd. Tom had benadrukt dat plezier voorop moest staan, en dat doel is zeker bereikt.

Hoewel de overwinning niet behaald werd, heeft Paal Centraal 4 indrukwekkende aanvallen opgezet en prachtige kansen gecreëerd. 

De eerste drie goals waren tegen, maar daarna scoorden we met een geweldig schot van Niels, waardoor de stand 3-1 werd. In de woorden van Sander “Nielllllllsssss, wat een man”. Vervolgens wisten we nog een doelpunt te maken, maar Ondo liep uit tot 6-2. Er werd ons verteld door Tom dat we niet meer mochten schieten vanaf 8 meter. Goed advies… waar we ons bijna goed aan hielden. Gelukkig bracht Julia ons weer dichterbij met een mooi schot, waardoor het 6-3 werd bij rust. 

In de tweede helft liep Ondo verder uit tot 9-3, maar wij bleven strijden en scoorden drie keer achter elkaar, waardoor we de achterstand verkleinden tot 9-6. Menno nam een strafworp en maakte een schot, en Niels scoorde ook nog een keer. Ondo liet zich echter niet uit het veld slaan en vergrootte de voorsprong tot 12-6. Toch gaven we niet op en wisten we nog twee doelpunten te maken. Ook moesten we van Tom de knop omzetten en gewoon lekker genieten. En dat deden we. High-fives sloegen alle kanten op, er werd toegejuigd als er een bal werd onderschept en het belangrijkste… er werd lekker gelachen in het veld. Van Tom kregen we toen nog een speciale opdracht. Iedereen moest in het laatste deel van de wedstrijd nog een scoorkans creeëren. Voor de een makkelijker gezegd en gedaan dan de ander. En toch ging iedereen met de mindset het maakt toch niet heel veel meer uit laat ik maar lekker wat proberen er voor. Uit deze opdracht kwamen speciale aanvallen, opzetten en schotpogingen. Zeker niet allemaal succesvol maar wel erg leuk! Niels benutte ook nog even een vrije bal en een strafworp, waardoor de stand 12-8 werd.

Helaas waren de laatste twee doelpunten voor Ondo, waardoor de wedstrijd eindigde met een score van 14-8 in hun voordeel. Desondanks kunnen we met opgeheven hoofd terugkijken op de wedstrijd, naar het plezier dat we hebben gehad en de mooie aanvallen die we hebben neergezet. We hebben alles gegeven en laten zien dat we als team kunnen strijden, zelfs in de warmte van de dag voor zo’n laatste wedstrijd.

Liefssssss Do