KVS/Groeneveld 8 – Paal Centraal 3

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de eerste veldwedstrijd in Den Haag tegen KVS. Het was een grijze dag, het was hard aan het regenen en natuurlijk stonden er geen duckouts naast het veld. Gelukkig begon het bij aanvang van de wedstrijd net droog te worden en raakte ons weinige publiek niet compleet doorweekt. Helaas waren onze eigen coaches bij hun eigen wedstrijd maar gelukkig hadden we Matthijs en Menno mee als vervangend coach. Na een motiverend praatje waarbij Matthijs zijn vertrouwen in ons uitsprak, ging de wedstrijd van start.

In de aanval stonden Martijn, Jens, Lisanne en Claudia en in de verdediging Jasper, Timon, Marit en Jodie. Na een mooi afstandsschot van Lisanne begonnen we gelijk met een voorsprong. Gedurende de eerste helft liepen we steeds verder uit tot 1-6 voorsprong. Helaas kregen we voor het einde een nogal dubieuze strafworp tegen waardoor we uiteindelijk met 2-6 de rust in gingen. Hoewel deze wedstrijd een stuk sportiever was dan de vorige was het fanatisme bij iedereen duidelijk aanwezig wat af en toe leidde tot wat kleine botsingen en ongelukjes. Jammer genoeg leidde dit er voor één heer van KVS toe dat hij het veld afgedragen moest worden met een behoorlijk pijnlijke enkel.

De tweede helft begon met een doelpunt tegen maar dit werkt al snel aangepakt met een tactisch offensief. Na wat doelpunten van beide kanten (jammer genoeg was één dame gewoon best wel snel en had die er een paar doorlopen in gegooid) was de eindstand uiteindelijk 6-12 wat zeker geen slechte score is voor een eerste veldwedstrijd. Ondanks het slechte weer was het een goede start en durven we toch al stiekem een klein beetje te hopen op dat kampioenschap.  Op naar de volgende!