KVS 8 – Paal Centraal 3

Dit weekend mochten we afreizen naar Scheveningen om het op te gaan nemen tegen KVS. Deze wedstrijd kwam eigenlijk net te laat. Waar het vorige week prachtig weer was voor een strandbezoekje achteraf, moesten wij het met deze gure zaterdag doen.

Na de nodige stress m.b.t. het parkeren (is niet zo handig geregeld aan de kust) konden we dan beginnen aan onze wedstrijdvoorbereiding. Met wat sterke pointers van de wedstrijd van afgelopen donderdag konden we aan de slag: Ons eigen spel spelen, rust houden en de juiste kansen uitzoeken.

Met het fluitsignaal begonnen we dan aan het spel. De wedstrijd begon intensief, aan beide kanten waren er diverse duels om de bal te bemachtigen en de tegenstander het scoren te beperken. Dit pakte echter voordeliger uit voor KVS dan voor PC. Dit leidde tot een tussenstand van 9-5 in de voorlaatste minuut. Om de schade wat te beperken besloot Rienk er echter nog een puntje vanaf de zijlijn in te schieten tijdens het fluisignaal, waardoor we met een tussenstand van 9-6 de rust in gingen.

Ondanks de score gingen we positief de rust in, de inzet was goed, met wat meer scherpte en iets beter uitgezochte kansen waren we er zeker van dat er ook aan onze kant meer punten konden vallen. Zo gingen we tweede helft in, op achtervolging! Gestaag begonnen we in te lopen, door de kansen van KVS te ontnemen, konden we uiteindelijk de gelijkmaker van 9-9 scoren. KVS antwoordde hierop met weer een stel tegendoelpunten. In de laatste minuut, met 12-11 op het scorebord vonden we onszelf in een bekende situatie: Een mooie bal van Jasper, vanaf de zijlijn, die tegelijk met het fluitsignaal de korf vond!

De rematches op het veld beloven nu al spannende wedstrijden te worden!