Korbis 2 – Paal centraal 2

Voor de tweede wedstrijd van het jaar zijn we met de selectie naar Waddinxveen afgerezen om het daar op te nemen tegen Korbis. Voor PC2 betekende dit een wedstrijd tegen de derde in de competitie. De wedstrijd voor ons liep eindelijk eens niet uit, dus na de laatste aanwijzingen van onze coaches met mooie groene stropdassen konden we om half zes het veld betreden. De wedstrijd begon moeizaam, Korbis wist onze aanvallen goed tegen te houden en kwam in de eerste 5 minuten op een 2-0 voorsprong.  Kort voor aanvang van de wedstrijd hadden Maarten en Casper al gespot dat dame nummer 9 van Korbis erg zuiver schoot, gelukkig hadden wij top verdedigster Paulien tot onze beschikking. Na een paar van hun aanvallen moest Korbis de tactiek om gooien aangezien Paulien het de dame erg lastig maakte. De laatste 10 minuten van de eerste helft waren uiterst saai, aangezien er weinig gescoord werd. Met alleen dames doelpunten voor de rust aan de kant van PC, en iets meer doelpunten bij Korbis, gingen we de rust in met een stand van 7-3.

Als snel na de rust begonnen de eerste gewonden te vallen. Bij een bal die Arthur binnen probeerde te houden kreeg hij een harde duw waardoor hij tegen de muur van de zaal knalde. De bal kregen we maar Arthur moest het veld verlaten. 🙁 De tweede gewonde viel gelukkig niet aan onze kant maar kwam doordat Henk met z’n knie zijn tegenstander impotent wist te maken. Helaas leverde ons dit niet al te veel voordeel op en bleef de tweede helft een moeizame strijd. Het eindsignaal klonk met 21-12 op het scorebord. Weer geen winst voor PC2 deze week maar wel een wedstrijd waar we alles wat we in huis hebben in hebben gegooid.