Korbatjo 4 – Paal Centraal 4

Op 17 maart was de eer om het zaalseizoen van Paal Centraal af te sluiten aan PC4. Dat moest natuurlijk wel op een goede manier gebeuren, maar aangezien we vorige keer met 15-4 van Korbatjo hadden gewonnen was er alle vertrouwen dat dat zou lukken. Tijd dus om af te reizen naar Oud-Beijerland.

Coach Dennis kon als oud-speler van Korbatjo goede tips geven en met goede moed gingen we het veld op met in de aanval Lisa, Bernice, Thijs en Matin en in de verdediging Lucia, Lyanne, Hessel en Wietse.

De eerste treffer was voor Korbatjo, maar dit wist Lisa snel goed te maken met een afstandsschot (1-1). Door hun vrij fysieke spel met veel trucjes en een scheidsrechter die niet altijd alles opmerkte wat er gebeurde wist Korbatjo uit te lopen tot 3-1. Hierna kreeg PC dankzij Bernice een strafworp, die er door Thijs netjes in werd gelegd (3-2). Korbatjo scoorde nogmaals, maar hierna leek het tij te keren en na schoten van Wietse en Lyanne gingen we de rust in met een gelijke stand van 4-4.

In de rust kwam Myra erin voor Lisa, Naomi voor Lyanne en Tom voor Matin. Met deze frisse spelers begon de tweede helft. Bernice opende deze goed met een schot (4-5), waarna Korbatjo ook weer scoorde om de stand weer gelijk te maken. Hierna volgde een lange periode waarin geen van beide partijen scoorden, maar waarin er steeds vreemdere acties voorkwamen, met als hoogtepunt een dame die besloot dat zij Wietse ook wel mocht verdedigen, wat de scheids blijkbaar met haar eens was. Uiteindelijk kreeg Paal Centraal dankzij Naomi een vrije bal mee, die Hessel wist te raken. Dit was voor PC het sein om nog eens even goed door te gaan scoren, en in de laatste 10 minuten werd met een wegtrekbal van Wietse en schoten van Thijs en Tom de wedstrijd beslist. Dit leverde een mooie eindscore van 5-9 op.

Na deze overwinning is PC4 met een vierde plaats netjes in de middenmoot geëindigd, met een positief doelsaldo en precies 100 gescoorde doelpunten. Een resultaat om trots op te zijn! Dit is goed gevierd met een gezellig etentje bij de Beren in Oud-Beijerland.

Tom bedankt voor het invallen, en op naar weer een goed veldseizoen!