KOAG 5 – Paal Centraal 3

Zaterdag was het tijd voor de return bij KOAG. Vorige wedstrijd was gewonnen met de monsterscore van 20-8, dus vooraf zat de goede moed er prima in dat ook deze wedstrijd gewonnen kon worden. Na motiverende woorden van coach Sascha en inschieten in een wel erg rustige zaal was het dan zo ver.

De verdediging van Lisanne, Julie, Cyril en Geert gaf strakke druk. De tegenstander kwam niet tot een goede kans en met de score van 0-0 kwam de bal in de aanval terecht. Hier was het dan de taak van Marit, Jodie, Timon en Martijn om de weg naar die 20 te beginnen. Hier werd de korf wel gevonden wat betekende dat PC los was. De doelpunten bleven vallen waardoor er voor de Delftse studenten in de rust al 12 op de teller stonden. Het verschil met de vorige wedstrijd was echter dat KOAG ook op schot was en er op het middenpunt van de pot al 9 had gemaakt, meer dan de gehele vorige wedstrijd.

Met nieuwe instructies en een paar wissels begonnen we aan de tweede helft. Met de inzet van onze bankspelers, Jasper en Liesbeth, en het aanmoedigen en de vele waves van een supporters delegatie was de tweede helft gelijk aan de eerste helft met alle doelpunten. Sterker nog, toen het eindsignaal klonk bleek het zelfs een exacte kopie te zijn van de eerste helft. Met 18-24 op het bord konden we het veld verlaten met de twee punten om mee te nemen naar huis. Sterker nog, met deze twee punten hebben we ook definitief de tweede plek in de poule veilig weten te stellen.

Invallers Julie en Liesbeth hartstikke bedankt. Voor de rest: volgende week staat Trekvogels op het programma. Bij de vorige wedstrijd hadden we ons oude doelpuntenrecord van 22 gezet, en we gaan proberen bij de return in eigen hal opnieuw een record neer te zetten!