KIOS 1 – Paal Centraal 1

Afgelopen weekend mochten de groene tijgers van PC1 afreizen naar Nieuw-Vennep om de strijd aan te gaan met kampioenskandidaat KIOS 1. De eerste hordes moesten echter de week voor de wedstrijd al genomen worden: David en Nina zijn geblesseerd, Margot zou door een blessure maximaal 10 minuten kunnen spelen en Larissa, Jesse en Philip konden niet aanwezig zijn. Na mislukte pogingen om de wedstrijd te verzetten heeft wedstrijdsecri Paulien genoeg mensen gevonden om de gaten te vullen. Tim, Matthijs en Isabella maakten op de zonnige zaterdag het team compleet.

KIOS had gedurende de competitie al bewezen dat ze behoorlijk wat in huis hebben. Vorige week veegden ze dijkvogels met gemak (33-5) van de mat en bij winst zou KIOS een kampioensfeestje kunnen vieren. PC1 wist dat we het zwaar zouden krijgen, maar we waren er op gebrand om ons niet zomaar aan de kant te laten zetten.

Eenmaal aangekomen bij KIOS begon de tactiek bespreking over hoe we KIOS aan banden gingen leggen. Het belangrijkste voor deze wedstrijd zou een tactiek a la Fortuna zijn: proberen het spel van KIOS te vertragen.

KIOS begon de wedstrijd meteen scherp met 2 goals uit 2 aanvallen. Het was voor pc aanvallend nogal zoeken door de bijzondere vakken en de flinke ballijndruk van KIOS. Verdedigend kreeg PC het gelukkig ook snel onder controle. Daarnaast lukte het PC1 goed om de wedstrijd te vertragen en hield iedereen zich goed aan de gemaakte afspraken, waardoor we gingen rusten met een schamele stand van 6-2.

In de tweede helft ging de aanval van de groenen steeds beter lopen: er werd meer geschoten en we beloonde onszelf met goals. Margot kwam er de laatste 10 minuutjes in en bewees dat ze ondanks haar lange blessure nog steeds de korf goed weet te vinden. KIOS wist helaas in de 2e helft de bal ook nog 6 keer door de korf te gooien, waardoor de scheids met een eindstand van 12-10 affloot en KIOS het kampioenschap binnenhaalde. Enkele PC’ers bleven nog even hangen in Nieuw-Vennep om hun kampioenschap mee te vieren, maar helaas viel het feestje nogal tegen 🙁

Voor de Paal Bokaal mag PC1 nog 1 keer aantreden in de huidige samenstelling tegen Dijkvogels 1. In de zaal wist PC de vogels 2 keer te verslaan, maar op het veld gingen de vogels er met de winst vandoor. Onze laatste wedstrijd in de 2e klasse willen we graag winnen, dus support is van harte welkom!