KCC 8 – Paal Centraal 3

Het was 23 december 2023 en menig PC lid was al thuis aangekomen voor de feestdagen.

 

Toch moesten de groene tijgers van PC3 zich opmaken voor een wedstrijd tegen KCC. Alleen door de vele virus en corona deeltjes in het water hadden de spelers last van een heuze kerst koorts. Er werd ingeschoten met kerstmuziek, de coaches waren vervangen door kerstelfen en de kerstman verscheen ook nog op het korfbalveld. Deze kerstkoorts was zo aanstekelijk dat publiek uit alle uithoeken van het land ook waren afgereisd naar het verre Capelle aan den IJssel.

 

Toch werd er door de kerstelfen duidelijk gemaakt dan ondanks deze verschrikkelende ziekte er een wedstrijd gewonnen moest worden, hier was focus voor nodig en een gretigheid die niet te gretig was.

 

De focus was nog niet helemaal ingedaald toen KCC het eerste doelpunt scoorde, maar Marit R antwoorde snel met een doelpunt. Toen de focus er eindelijk was hielpen Wouter en Nathan ons op een 1-4 voorsprong. Helaas kwam de kerst alweer in ons vizier en begonnen het spel erg chaotisch te worden. Goede passing en structuur werd overbodig en de gretigheid nam de overhand. Dit zorgde ervoor dat KCC terug kom komen op een gelijkspel van 4-4. In de laatste 10 minuten van de eerste helft had iedereen opeens een granaat appel op waardoor en 7 keer gescoord werd maar PC3 toonde meer pit en we gingen dankzij Marieke, Fenne, Wouter en Jasper met een 7-8 de rust in.

 

In de rust werden we toegesproken dat echt minder chaotisch moest en dat ook de passing veel beter moest.

 

Met dit in het achterhoofd begonnen onze strijders aan de tweede helft. De boodschap was binnen gekomen want Wouter en Marieke besloten gelijk te scoren. Toch antwoorde KCC met weer twee tegendoelpunten. Toen realiseerde PC3 dat we tijdens het kerstdiner onze familie niet onder ogen konden komen als we niet gewonnen hadden van KCC, dus besloten Fenne, Timon, Marit v D en Anneloes de voorsprong uit te breiden naar een 9-14 waarna we alles op slot gooide en KCC de korf niet meer wist te vinden. Toen klonk het eindsignaal en konden we ons eindelijk overgeven aan de kerstkoorts. Het publiek werd bedankt, en werd geproost met kinder champagne en de feestdagen konden beginnen.

 

PC3 bedankt jullie voor de support het afgelopen jaar en wenst jullie fijne feestdagen!