Het Episch Spannende Duel: PC3 VS Velocitas 6; SinterklaasSpecial

Liefste Lezers,

Welkom bij een gloednieuwe reportage van “PC3 in ’t Groene Wild”, de SinterklaasSpecial.  We nemen u mee naar de wedstrijd van zaterdag 3 december (*soundeffect en visuals van flashback).

Het was al donker toen de spelers van PC3 hun thuisbasis X betraden. Een koude avond met geen wolkje aan de hemel en zoals Diewertje Blok het in de laatste aflevering van het Sinterklaasjournaal voorspelde: de maan scheen door de bomen. De thuisbasis was versiert in de kleuren van het volk, dat aangezicht was ieder niet ontkomen, maar het werd tijd om de oranje outfits in het groene te baden. Vol euforie van de WK-winst kwam het vijftien sterke PC3-leger bijeen, en werd bij aanvang door de coaches Sascha en Tom de moed ingesproken, zoals zij konden als geen. Velocitas daarentegen was een ander verhaal. Als een onvoorbereid klutsje betraden ze het groene lokaal. In shirts gedrenkt in groen en blauw, daar is het volgende over te zeggen: <weggejorist>. Gelukkig werd bij aanvang van de wedstrijd dit verschijnsel uit het zicht gehaald en niet meer besproken. Het duel mocht beginnen.

De eerste helft begon sterk. In de negende minuut volgde het eerste doelpunt door Cyrils schotwerk. Velocitas knokte meteen terug met een stipje aan hun kant: 1-1. Een wissel van vakken kwam. Als een smeulend vuurtje zocht Timon naar zijn kans, een schot, de score ontbrand: 2-1.  De vlam sloeg in de pan, want Velocitas kwam hard terug en legde de drijvende motor van PC3 tijdelijk lam. In geringe tijd volgde een viertal goals. De coaches legden hun vingers aan de pols. Een wissel met Geert bleek een gouden respons. Het vak werd een gevaar en de spelers kwamen als vlinders uit hun cocons. Een eerste doorloper van Julie deed Velocitas schrikken, en uiteindelijk kon Velocitas Geert met zijn fraaie schot z’n hielen likken. Met een lichte 3-5 achterstand rust.

Na een stevig toespraak over vechten en samenwerken, begon PC3 aan de tweede helft. Met weer verse krachten, bleek na vijf minuten het geluk niet te zijn in delft. In korte intervallen kreeg de groene massa zes doelpunten tegen. Niels en andere supporters aan de kanten hadden nog hoop voor zegen, maar zoals ze zeggen, niet hopen. Met schoten van Julie en Luuk, en een goal van Lisanne, konden de spelers de winst niet afkopen. Zo kwam er een einde aan het duel met een uiteindelijke score van 6-13.

Tot de volgende raportage,
En nog een fijne Sinterklaasavond gewenst,

Uw Verslaggever
05/12/22