Helios 1 – Paal Centraal 1

Het tweede weekend van de competitie mocht Paal Centraal aantreden tegen Helios. We konden met deze wedstrijd alvast even oefenen voor de rest van de uitwedstrijden: een autorit van meer de een uur… Gelukkig waren er genoeg auto’s ;P

Maar goed, de wedstrijd. Met een heerlijk nazomerzonnetje en amper wind waren de omstandigheden fantastisch. Er was echter 1 klein detail: de wedstrijd werd gespeeld op gras. U leest het goed: gras… Verder lag het veld ook onder de aanvliegroute van Schiphol, dus Maurits’ aandacht hadden we eigenlijk maar voor de helft.

De wedstrijd ging van start en Helios begon rustig met het opzetten van hun aanval. Helios wist vrij gemakkelijk de korf te vinden, terwijl wij daar wat moeite mee hadden. Helios kwam op den duur op 2 punten voorsprong en zo gingen we ook rusten.

Na de rust wilde het bij ons iets beter lukken en dat was ook te zien in de score. We kwamen gelijk en vervolgens gingen we er ook overheen. Dit hielden we gelukkig lang genoeg vol om de punten mee naar Delft te mogen nemen: 14-15 winst.

We speelden bij vlagen het spelletje wat we graag willen spelen, maar er zal zeker nog wat moeten worden getraind. Kortom: komende week aan de bak, om volgend weekend weer klaar te staan voor de volgende tegenstander: VZOD.