Goed begin van de feestdagen

Dames, mijne Heeren,

Het is mij een eer en een waar genoegen u voor de derde maal op de hoogte te mogen stellen van de winst van Paal Centraal 4. Op de een of andere manier is het traditie geworden dat als ik een wedstrijdverslag mag schrijven de punten voor PC zijn! Zo ook 23 december 2017 in ons eigen sportcentrum tegen Korbatjo 4.

Dennis was heel duidelijk, we moesten winnen van Korbatjo. Om drie redenen,

1. zij stonden gedeeld met ons laatste, dus in theorie kan het,

2. Korbatjo had niet hun hele eerste team (dat vierde klasse speelt) op de bank, en

3. (maar natuurlijk van véél minder belang) Dennis komt van Korbatjo en wilde absoluut niet verliezen van zijn oude team.

Met de insider knowledge van Dennis hebben we ons opgesteld met in de eerste aanval: Paul, Ties, Naomi en Lucia en in de eerste verdediging Thijs, Wietse, Myra en Lisa.

Helaas voor ons is Hessel geblesseerd, maar gelukkig voor ons kon Paul bij ons invallen. Helemaal gelukkig voor ons was Paul op schot en mocht hij de eerste twee doelpunten met goed afgemeten afstandsschoten op zijn naam zetten (2-0).

Na het wisselen van functie mocht als snel ook Myra tekenen voor haar eerste competitiedoelpunt dit seizoen (3-0). Dit puntje van afstand beviel haar zo goed dat ze, gewoon omdat het kon, de 4-0 ook van afstand door de mand gooide.

Het gevolg was nogmaals wisselen van functie en ook Lucia mocht haar eerste competitiedoelpunt van het seizoen opschrijven (5-0). Nadat de bal even later door de verdediging van Korbatjo onderschept werd kreeg Ties de bal weer terug voor PC bij het uitverdedigen, speelde door naar Lucia die nog bij de korf stond, die op haar beurt Naomi helemaal vrij zag staan en zo mocht ook Naomi met een perfect afgemeten korte kans een doelpunt claimen (6-0).

Natuurlijk betekende dat nogmaals wisselen waarna Wietse met een keurig schotje de 7-0 incasseerde. Helaas komt aan alle mooie dingen een eind, dus ook aan de 0 op het scorebord want met een knap weggetrokken korte kans maakte Korbatjo de 7-1, dus weer wisselen. Net voor de rust maakte Paul nog even de 8-1 en met opgeheven hoofd konden we de kleedkamer is.

Tijdens de rust vertelde Dennis dat het goed ging maar vulde Maurits aan dat het belangrijk was om scherp te blijven en dat we de tweede helft moesten beginnen alsof het weer 0-0 stond omdat we soms de neiging hebben om te denken dat we er al (bijna) zijn.

Dus met frisse moed weer het veld op. Naomi werd gewisseld voor Lyanne en Myra voor Bernice. Het eerste doelpunt van de tweede helft was voor de dame van Korbatjo die met een afstandsschot de 8-2 verzilverde. Dus weer wisselen en Thijs claimde ook nog even een puntje (9-2). Vervolgens werd gezien dat Lisa vrij stond en legde die de 10-2 erin, gevolg: weer wisselen.

Korbatjo kwam  met een antwoord in de vorm van een schot (10-3) waarna Paul in een mooi 1-2-tje met Ties de 11-3 binnen haalde, dus… weer wisselen. Bernice realiseerde zich dat zij als enige in haar vak nog niet gescoord had en dat kan onze topscoorder van vorig jaar natuurlijk niet op zich laten zitten dus die maakte met een schotje de 12-3.

Helaas werd er daarna een overtreding gemaakt aan de verkeerde kant van het veld en ondanks verwarring bij het opstellen was de vrije bal van de dame van Korbatjo precies op maat 12-4. En dus werd er weer gewisseld.

Gelukkig was het een wedstrijd waarin dat wat Korbatjo kon, PC beter kon en na een door Lucia versierde strafworp (Tim zei: het leek wel alsof je even wachtte tot ze met haar arm in de buurt was en toen maar losliet) mocht ook Ties met zijn naam op de scoringslijst door de strafworp (strafschot, Naomi?) te benutten (13-4).

En toen begon de prachtige wedstrijd op zijn einde te lopen. Met nog vijf minuten op de klok werden er slordigheidsfoutjes gemaakt die niet nodig waren, dus nog even de koppen bij elkaar. Dat is goed bevallen want Paul moest zijn vijfde (natuurlijk) nog maken (14-4) en Dennis had gezegd dat hij het doelpuntenrecord van PC4 wilde halen dus zoals het voelde vandaag: “u vraagt, wij draaien” en Bernice maakte de wedstrijd af met een afstandsschot en dus de fel begeerde 15-4.

Tot slot:

Publiek, bedankt voor het enthousiasme en ondersteuning op het moment dat er gewisseld moest worden. Paul, bedankt voor het invallen. En natuurlijk, Tom, bedankt voor het fluiten!

Lieve allemaal, bedankt voor het lezen, ik wens jullie fijne feestdagen en een schitterend 2018. Doe voorzichtig met vuurwerk, duimen achter de bal is zo lastig als je geen duimen meer hebt!

Groetjes

Lucia