GKV 4 – Paal Centraal 4

Op de warme zaterdag 12 mei nam Paal Centraal 4 het op tegen GKV 4 in Den Haag. De opstelling werd strategisch bepaald aan de hand van bepaalde spelers van GKV die erg goed bleken in de vorige wedstridj. Daardoor werden Thijs, Wietse, Lisa en Bernice geplaatst in de aanval en Ties, Hessel, Lyanne en Naomi in de verdediging.

Helaas begon de wedstrijd met twee schoten van GKV die vielen. Na wisseling van vakken en een lange periode zonder doelpunten scoorde Ties een mooie korte kans. Helaas ging Ties niet veel later door zijn enkel waardoor hij gedwongen het veld uit moest. Tim kwam voor hem in de plek in het veld. Na de 2-1 stand zette GKV door tot een 5-2 stand waarna Hessel een mooi schot scoorde. GKV bracht het terug naar 7-2 maar net voor de rust dacht de dame van GKV dat het een goed idee was om onder de paal de bal keihard uit de handen te slaan van onze aanval, waardoor Wietse een vrije bal kreeg en deze scoorde en de ruststand op 7-3 bracht.

Het was overduidelijk dat wij tegen een team speelden met veel algemeen reserves die normaliter veel hoger spelen, en waarvan sommige normaal 2e klasse speelden. Dit was erg jammer voor het spel, maar toch gingen we met het hele team weer hard aan de slag in de tweede helft. Noortje werd op de plek van Lyanne gezet en  het spel ging weer van start.

Na een mooi doelpunt uit een schot van Tim, kwam GKV tot scoren met een doorloop en schot wat de stand op 9-4 bracht. Na een doorloop van Bernice kwam de stand terug op 9-5. Helaas werd er al snel gescoord door GKV en wisselden de twee vakken weer. Dit leidde tot een lange periode waarin niet gescoord werd maar waarin de verdediging heel hard heeft gewerkt om alles dicht te houden. Helaas vielen de ballen van GKV beter dan die van ons en werd het 12-5. Net voor het eind van de wedstrijd maakte de dame van Lisa een overtreding leidend tot een strafworp voor Thijs. Deze werd gescoord en zo kon de verdediging de laatste minuten nog genieten van de aanval. Helaas veranderden de stand niet meer en eindigden deze wedstrijd in een 12-6 overwinning voor GKV.

Helaas werd deze wedstrijd verloren, maar uitzicht op een eerste plek in de competitie is nog steeds aanwezig! De volgende wedstrijd zullen we dan ook weer hard strijden voor de winst!