GKV 3 – Paal Centraal 4

Op de relatief vroege ochtend van zaterdag 25 mei mocht PC4 aantreden in het mooie Haagse Hout voor de wedstrijd tegen GKV. Na een teleurstellende thuiswedstrijd de week daarvoor tegen hetzelfde team was het de bedoeling om met deze wedstrijd de stand recht te trekken. Onze tegenstander was een team met een samenstelling die we in onze competitie al vaak tegen waren gekomen, met wat oudere spelers die het voornamelijk van techniek en tactisch spel moeten hebben en iets minder van de snelheid. Je zou denken dat we hier inmiddels op ingespeeld zouden zijn, maar dat hebben we vooralsnog helaas niet waar kunnen maken.

Al in de eerste minuut kregen we een doelpunt te verduren. Een schot, niet veel aan te doen en lekker door gaan en onze eigen kansen zoeken. Echter wist GKV, net als de afgelopen week, de korf via het schot regelmatig te vinden. Pas na een kwartier spelen wist Bernice ons met een schot van de nul te bevrijden en de stand op 4-1 te zetten. Tim volgde haar voorbeeld en de achtervolging was ingezet. GKV wist nog een strafworp en een schot te benutten, maar door hard werken en de schoten van Rienk, Tim en Noortje wisten we de rust te bereiken met een 6-6 stand.

Hoewel het scorebord een gelijke stand aan gaf had iedereen het gevoel dat dit een wedstrijd was die gewonnen kon en moest worden. We zouden net als in het tweede kwart onze kansen moeten blijven benutten en een voorsprong afdwingen. GKV liet dit echter niet toe en kwam gelijk na de rust weer op voorsprong. Dit keer wist PC4 de score dichter te volgen door doelpunten van Renko en Tim. Met nog 20 minuten op de klok was de stand 9-8 en was er nog hoop om dit tot een goed einde te brengen. Echter werd deze hoop met elke aanval minder. Ondanks hard werk in de verdediging en goede lange aanvallen van PC4 bleven de doelpunten uit. Er werden veel kansen gecreëerd maar de bal besloot elke keer weer de korf te verlaten. Aan de andere kant wist GKV helaas wel de mand te vinden. Ondanks nog een doelpunt van Noortje lukte het niet om mee te gaan in dit tempo.

Teleurgesteld verliet PC4 het veld terwijl het scorebord een eindstand van 14-9 aan gaf. Er was hard gewerkt en we hadden meer doelpunten verdiend, maar helaas loont hard werken niet altijd. Na even flink balen konden we echter wel tevreden zijn met de inzet die we geleverd hadden. Met een biertje in de hand onder de douche konden vooruitkijken naar de al laatste twee wedstrijden van dit seizoen, wie weet met een mooier resultaat als uitkomst!