Gemini 2 – PC 2

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw en langzaam komen er meer wolken in beeld en ook de wind laat zich voelen en soms was het haast te warm, maar over het weer wordt verder niet geklaagd want de wind van vorige week was er gelukkig niet en wij hadden er zin in! Wat er wel was, was gras. Heerlijk zacht om op te zitten terwijl we PC 1 een mooie overwinning zagen behalen, maar niet zo lekker om op te gaan spelen, alhoewel de één daar meer last van leek te hebben dan de ander. En er was veel meer publiek dan bij X, niet alleen PC 1, maar best een aantal familieleden kwamen ons aanmoedigen.

In ieder geval ging het qua doelpunten in de eerste helft wel anders dan we tot nu toe op kunstgras gewend waren. Het duurde welgeteld 23 minuten voordat Richard met een mooi schot ons van de 0 af bracht. Toen hadden we er helaas ook al 2 doorgelaten, wat normaal natuurlijk best prima is. Maud maakte er vlak voor rust gelukkig nog 2-2 van. Deze nogal bedroevende stand was geen rede tot wanhoop en Yannick moedigde ons aan en overtuigde ons de koppies toch echt omhoog te houden. Deels hadden we pech met de afronding, deels kozen we de verkeerde kansen en gingen we te weinig ons eigen spelletje spelen. Hier in Gouda vielen vandaag toch zeker wel punten te behalen.

Een kwartier in de tweede helft was de stand echter 4-3 in het voordeel van de tegenstander die met een niet al te bijzonder spelletje ons wel voldoende op de proef kon stellen waardoor wij niet over ze heen konden. Na het inbrengen van Lina en Jasper veranderde er iets. Binnen 6 minuten werden er 5 doelpunten door verschillende mensen gescoord en stonden wij haast onverwachts 4-8 voor. Gemini kwam nog tot 5-8, maar de tegenstander had ook door dat de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was. Het gras leek Jasper zeker niet te deren en in een mum van tijd scoorde hij ook zijn 3e en 4e doelpunt terwijl Tom in de laatste minuut de wedstrijd besliste op een mooie 6-12 overwinning!

De wedstrijd had twee heel verschillende gezichten, maar is gelukkig goed geëindigd. Wij zijn van de nul af en kijken uit naar de volgende wedstrijd op ons eigen, vertrouwde veldje, zonder publiek dan wel, maar met nieuwe kansen op de volgende overwinning!