Futura 3 – Paal Centraal 3

Zaterdag 13 oktober Paal Centraal 3 afgereisd naar Futura in Den Haag. Ondanks dat het derde pas twee punten had gepakt dit seizoen, gingen we vol goede moed de wedstrijd in; Futura 3 was namelijk nog puntloos. De scheidsrechter was helaas een kwartier te laat, waardoor we iets later begonnen en de eerste tien minuten door een andere scheidsrechter werden gefloten. Er werd begonnen in de volgende opstelling:
Aanval: Bob, Danny, Laurie en Wybrigje
Verdediging: Tom, Thomas, Fenne en Anne
Reserves: Lindi, Matthijs en Kees
De wedstrijd begon prima. De scheidsrechter floot goed en er werd in die eerste tien minuten drie maal gescoord en de stand was 2-3 voor PC! Vervolgens werd er gewisseld: de officiële scheidsrechter was inmiddels aangekomen en werd erin gebracht. Ondanks deze wissel hield PC3 de bovenhand. Vlak voor rust kwam PC voor het eerst met twee punten los: 5-7. Na de rust zette PC3 goed door en na vijf minuten stond het 5-10. Ondanks dat er nog 25 minuten te spelen waren, leek Futura met deze achterstand al wel gebroken te zijn. Toch kwam Futura nog dichtbij, twaalf minuten later was het namelijk 8-11 (met een klein beetje hulp van de scheidsrechter: drie strafworpen en een afgekeurd doelpunt van Laurie omdat ze zo’n 30 seconden daarvoor de paal had aangeraakt). Met nog tien minuten te spelen besloot Paal Centraal die drie punten verschil gewoon vast te houden en tijd te gaan rekken. De scherpe scheidsrechter had dit heel snel door en floot na een aanval van tien seconden voor tijdrekken omdat Tom een schotbeweging maakte met nog negen minuten op de klok. Gelukkig besloot Tom de volgende aanval het schot wel gewoon te nemen en bracht hij het verschil weer terug naar vier punten. In de slot minuten werd Danny nog gewisseld voor Matthijs. De laatste paar minuten werden keurig uitgespeeld en dat resulteerde in een eindstand van 10-13.
Tenslotte wil PC3 de reserves nog bedanken. Gelukkig hadden Anne en Lindi tijd en zin om hun korfbalvrije zaterdag op te geven en was Wyb zelfs bereid om haar eigen kampioenswedstrijd op te offeren!

Doelpuntenmakers: Laurie (3), Danny (2), Fenne (2), Tom (2), Anne (1), Bob (1), Matthijs (1), Thomas (1)