Fortuna 7 – Paal Centraal 4

Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen, en wat is een mooiere plek om ‘m te beginnen dan op de heilige korfbalgronden in de hal van Fortuna? Met geen mogelijkheid tot klagen over gladde vloeren konden we ons eens echt gaan meten nadat de eerste wedstrijd tegen Fortuna 7 slechts een maand geleden werd gespeeld. Net jammer dat Fortuna wederom met een heer als dame speelde, iets wat in deze rematch had mogen ontbreken, maar we maken er gewoon wat moois van.

De wedstrijd was het voorprogramma van de korfbal league, maar vreemd genoeg was er bijna geen enkele Fortunees in de hal te bekennen. PC daarintegen was al ruimschoots aanwezig met zo’n 20 man. Flinke aantallen voor PC4 waar in het veld erg van werd genoten. Zo af en toe wil het wel eens inzakken in de tweede helft, maar met zoveel support (en scouts voor de league) in de buurt was dat vandaag natuurlijk geen optie. En dus werd het hoe langer hoe feller. Marit’s hoofd kwam er aan te pas om ballen naar de aanval te werken. Elk doelpunt werd met behulp van de supporters uitbundig gevierd en een verre buzzerbeater van Werner vlak voor rust leek wel historischer dan degene die Nik van der Steen later op de avond zou maken. Met 7-5 de kleedkamer in.

De tweede helft was qua score een kopie van deze ruststand, met nog wel een mooi blokje van Menno om te vermelden. Helaas was het allemaal net niet genoeg en eindigde de wedstrijd dus in 14-10, maar de beleving was er zeker, en PC4 heeft alles gegeven aan deze verbetering ten opzichte van de 7-12 die kort geleden een paar honderd meter verderop werd bereikt.

Kudos aan Anneloes voor het spelen van een hele wedstrijd tegen een heer en ook dan nog gewoon lekker te scoren, en natuurlijk ook bedankt aan de vele invallers die we vandaag nodig hadden: Martijn, Jeffrey, Jonette en Marit!

Na de wedstrijd was het snel douchen en terug de hal in, want later op de avond werd er nog een pot gespeeld waar je later je kleinkinderen over kan vertellen.