Fortuna 7 – Paal Centraal 3

Dames, mijne heren,

Het is mij een eer en een waar genoegen om verslag te mogen leggen van mijn eerste wedstrijd in PC3. We mochten na een zonnige ochtend aantreden op een iets minder zonnige middag. In de eerste aanval begonnen Tim, Tom, Marloes en Lucia en in de eerste verdediging Paul, Thomas, Tine en Eline. Op de bank kreeg een immens brakke Daan advies en ondersteuning van Rienk, Emma en Kees.

Tim opende de score na 2 minuten met een afstandsschot. Vanaf de zijkant riep mijn vader die was komen kijken:  “De voorsprong heb je, nu nog vasthouden” en dat hebben we geprobeerd. Maar helaas scoorde Fortuna na een minuut een korte kans en stonden we 1-1. Maar Tine scoorde gelukkig vlug de 1-2 van afstand waarna een dame van Fortuna van Afstand een bal vanaf haar schouders in de korf mikte 2-2.

Helaas kregen we een strafworp tegen die benut werd door Fortuna 3-2 en een doorloopbal 4-2. Maar voor wat hoort wat dus kregen wij ook een strafworp en stond het 4-3. Na nog een afstandsschot 5-3 van de dames van Fortuna mocht Marloes ook van een afstand vinden 5-4 en kreeg Tom ons weer op gelijke hoogte 5-5 met een schot.

Na een wissel bij PC mocht Emma ons versterken voor Lucia. Helaas kregen we een strafworp tegen die benut werd 6-5 maar Paul had daar meteen een antwoord op 6-6. En in een nieuwe aanval kreeg Tom het voor elkaar op ringloos de korf te vinden 6-7.

Na rust was Emma gewoon de eerste minuut trefzeker 6-8.  En Eline gelukkig ook 6-9. Thomas scoorde een typische Thomaswegtrekbal 6-10 en in de verdediging maakte Paul een blokje waar je alleen maar voor kunt juigen. Helaas scoorde Fortuna weer van afstand (7-10). De heren maakte een mooie combinatie en zo scoorde Tom de 7-11. Tim heeft daarna prachtig een bal gekopt, Huntelaar kan er nog wat van leren, maar helaas doen we aan korfbal. Gelukkig weet Paul wel hoe korfbal werkt en zelfs met de raarste aanname die de bank dit seizoen heeft gezien scoorde hij de 7-12.

Helaas kreeg een van de heren van Fortuna kramp in zijn been, en na vanaf de andere kant van het veld instructies te hebben geroepen kwam Eline toch to the rescue. Toen had Fortuna last van pre-PKC-jitters en was er geen reserve, dus verscheen er een heer op zijn nikes zonder noppen, in zijn trainingsjack, met een horloge en een bijzonder ongewenst touwtje in zijn broek op het veld terwijl er gehaast werd om de barman te halen voor een invalbeurt. Gelukkig liet Thomas zich niet afleiden en scoorde hij nog een Thomaswegtrekbal 7-13. Fortuna benutte nog een strafworp 8-13. En Rienk maakte een mooie doorloopbal 8-14, helaas dacht zijn heer wat hij kan, kan ik ook en maakte in dezelfde minuut een dooprloopbal 9-14.

Fortuna maakte nog een afstandsschot 10-14.  Maar Marloes maakte nog een mooie doorloopbal 10-15. Na een schot van Fortuna (11-15)en van Eline (11-16) maakte Fortuna nog een nette omdraaibal (12-16). Tom en Rienk deden vervolgens aanvallend een mooi trucje en de tweede keer dat ze dat deden scoorde Tom (12-17). Gelukkig deed Daan het aan het eind van de wedstrijd alweer wat beter “Ja, hij kan niet verdwijnen, Pik!” en met een blokje van Thomas sloten we de wedstrijd met een +5 voor PC (dus de punten bleven in Delft….) en mogen we onszelf (in elk geval voorlopig) koploper noemen!