Fortuna 6 – Paal Centraal 4

5 oktober mocht PC 4 opnieuw een wedstrijd spelen tegen Fortuna. Na de vorige wedstrijd 8-8 te hebben gespeeld was het team er op gebrand deze pot wel te winnen. 

De eerste bal die er geschoten werd door Eline werd geblokt, ze zat er nog niet helemaal in. De dame was daarentegen iets te enthousiast en sloeg haar schouder uit de kom. Fortuna kwam hierbij op het geweldige idee om deze dame te wisselen voor een heer van 2 meter 50. Dit leek ons niet een heel strak plan omdat er namelijk minstens 10 andere dames van Fortuna rond huppelde op de velden. Na lang discussiëren was er een dame gevonden en kon de wedstrijd zich hervatten. 

Thirza scoorde in de derde minuut een prachtig doelpunt, hierop volgde Renko met een korte kans waardoor PC met 0-2 voorkwam. Fortuna wist tot de 2-2 terug te komen, hier was Eline het niet mee eens en maakte de 2-3. De rust begon met het scorebord op 3-3. waar in de tussentijd nog een strafworp werd gemist door Fortuna. 

Na een geweldige peptalk van Marloes en Susan, wie de coaching op hen hadden genomen, begon het team met veel pit aan de tweede helft. 

Tom, Gabrielle, Thirza en Eline scoorde nog een paar mooie ballen, waarna Eline er genoeg van had en wisselde voor Manuela, met de stand op 3-7. Renko, Gabrielle, Anne en Cyril wisten nog een paar puntjes te maken. het stond 5-12 met nog tien minuten op de klok. Timon maakte een prachtige actie naar binnen welke door motorische onhandigheid van zijn heer bruut werd verstoord. Tom maakte het laatste punt en sloot de wedstrijd af 7-13 winst. 

De overwinning werd gevierd met drankjes onder de douche.