Fluks 2 – PC2 (Door Cyril)

Afgelopen zaterdag stond Fluks 2 op het programma voor PC 2. Omdat de vorige ontmoeting een ietwat ander einde had gekregen dan menig toeschouwer en speler had verwacht met een kwartiertje op de klok, hadden we wat recht te zetten. Ook behoorde nog een plaats stijgen in de stand van de zaalcompetitie nog tot de mogelijkheden. Al met al genoeg redenen om strijdlustig aan de wedstrijd te beginnen.

Onder aanmoediging van PC 1 op de bank en enthousiaste supporters op de tribune opent PC2 de score. In de eerste helft zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd, het score verschil is nooit groter dan 1 punt geweest. Er wordt fel gestreden door beide ploegen en de inzet is hoog. Veel druk op de ballijnen, een hoog tempo en snelle slimme kansen rondom de paal bepalen het spel. Fysiek kost het behoorlijk wat energie om te de tegenstander te blijven volgen en mentaal vergt de concentratie de nodige inspanning. Femke geeft alles en net iets meer (in de vorm van een enkel), beterschap! Hopelijk is die tegen het veldseizoen weer heel. Met nog een paar minuten op de klok weet Fluks voor het eerst een verschil van 2 punten te creëren, iets wat PC 2 niet lang op zich laat zitten door in de laatste minuut nog een schot erin te leggen.

In de rust wordt PC 2 nog een peptalk toebedeeld: het gaat best wel lekker en het is een kwestie van doorgaan. Het staat 7-6 in het voordeel van de thuisploeg, dus alles is nog mogelijk. Ook wordt er nieuwe energie in het veld gebracht door wat wissels.

Enkele minuten na het begin van de tweede helft scoort Fluks en hiermee ontstaat voor de tweede keer een gat van 2 punten. Echter antwoord PC 2 direct sterk door binnen diezelfde minuut het verschil in score terug te brengen tot 1. Het blijkt het startschot te zijn van een salvo aan doelpunten. Want in de komende aanvallen weet PC 2 steady te blijven scoren, om in eerste instantie langs zij te komen en daarna de voorsprong uit te bouwen tot een stand van 8-13. Fluks heeft gedurende deze periode ook voldoende kansen maar weet ze niet af te ronden. Of dit aan Vrouwe Fortuna ligt of dat PC 2 het heeft afgedwongen is niet bekend, maar het komt goed van pas. Aan de doelpunten-droogte van Fluks kom na een kwartier een eind, want ze scoren. Lang kan hier niet van genoten worden doordat PC 2 direct daarna ook weer scoort. De oplettende lezer weet dat er momenteel een score van 9-14 op het scorebord staat, met daartussen de klok die nog een klein kwartier aan speeltijd vermeldt. PC 2 krijgt de instructie om lange aanvallen de gaan draaien om zo de wedstrijd uit te gaan spelen. De speelstijl wordt wat aangepast en de snelheid van het spel gaat omlaag. Niet altijd komt dit even goed uit de verf want soms worden er verkeerde kansen genomen. Desondanks wordt het gewenste effect wel bereikt want het scoreverloop staat een tijdje stil. Al kwam hier ook wel een kleine portie geluk aan te pas, want Fluks maakt bijvoorbeeld een stip niet af. In de resterende tijd weet Fluks de korf nog 2 keer te vinden om tot een eindstand van 11-14 te komen.

Met de winst in deze laatste wedstrijd van het zaal seizoen heeft PC 2 nog de punten om een plekje te stijgen weten te bemachtigen en is de bittere nasmaak van de vorige ontmoeting met Fluks toch even weggespoeld door dit keer wel op correcte wijze het laatste kwartier uit te spelen. Verder nog bedankt voor het invallen Fenne en Henk!