Excelsior 7 – Paal Centraal 3

Door Marieke van Esch

Zaterdag was het dan eindelijk zover, het debuut van PC3! Na 2 weken van afzeggingen, bleek het uiteindelijk geen spel van 3 op een rij te zijn. Dankzij de fijne invallers Lisanne van Ooijen, Claudia en Jodie konden we beginnen bij Excelsior 7.
Met een tegenstander met oude bekende PC gezichten en een lekker zonnetje aan de hemel begon het een leuke pot te worden. De nieuwe trainers waren ook al goed in een rol gerold door als echte professionals rustig met een kopje koffie het veld te inspecteren. In tegenstelling tot de wedstrijd van PC2 had Excelsior niet te maken met een strandopstelling, al was het wel een goeie voorbereiding geweest voor de lustrumactiviteit voor de volgende dag. Na nog wat telefoontjes over een vermiste aanvoerdersband, een kwijtgeraakte EHBO doos en een lief supportersbriefje van Marit van Dam in de gewassen T-shirt tas van kon de wedstrijd echt van start.
De opstelling was Sascha, Sander, Marieke en Lisanne van Ooijen in de aanval. Marit Radder, Claudia, Timon en Jasper in de verdediging.
Het was erg warm op het veld met temperaturen rond de 30 graden, maar de eerste helft lieten we ons erdoor zeker niet kennen. Met een goed gevulde supportersbank was het een gelijkwaardige en spannende pot om naar te kijken. Het tempo lag hoog en in de eerste minuut zette we meteen de toon met 0-1. Met 5-4 in de rust kon de eindstand nog alle kanten op. Timon en Marieke waren lekker op schot en de kersverse aanvoerder Sascha tikte er ook nog een mooi schotje in.
Na een warme rust teambespreking in de zon kwamen in de tweede helft Nathan erin voor Jasper en Jodie erin voor Marit. Op het einde hadden we langere aanvallen en meer balbezit dan Excelsior. Helaas gingen de ballen er op het einde meer in bij Excelsior dan bij die van ons, en eindige de wedstrijd in 11-8 waardoor we helaas niet met de eerste twee punten op zak naar huis konden gaan. Verder was het een erg leuke eerste pot. Hopelijk met meer afronding van kansen en meer wedstrijden om op elkaar ingespeeld te raken wordt het een mooie revanche wedstrijd. Maar zeker geen verkeerde eindstand voor een eerste wedstrijd met elkaar!
Hopelijk zijn we volgende week met het hele team compleet en gaat het een goed competitie jaar worden!