Excelsior 6 – Paal Centraal 3

Op deze warme dag mochten we het weer tegen onze vertrouwde tegenstander, Excelsior, opnemen. Nadat iedereen zich van te voren goed had ingesmeerd en Rienk als zijn spieren door zijn moeder had laten oprekken, leken we er allemaal klaar voor te zijn.

Voordat de wedstrijd begon kregen we een opmerking van de scheidsrechter dat er 2 keer 30 minuten gespeeld zou worden want ‘hij moest daarna weg’, hij duldde geen tegenspraak dus lieten we het maar gebeuren. Vol goede moed begonnen we de wedstrijd en werd de 0-1 gemaakt door Thomas met een prachtige doorloop. Helaas wist excelsior meteen terug te komen tot de 1-1. Marloes was het hier echter niet mee eens en schoot de 1-2 er meteen in. De ballen wilde hierna bij PC de korf niet meer in waardoor het 4-2 werd. Kees bracht ons weer wat dichterbij door de 3-4 van een afstandje erin te mikken.

Op dit moment werd er een strafworp toegekend aan PC, Thomas ging klaarstaan VOOR de strafworpstip (dit staat namelijk vast op de camera van Rienk zijn moeder) en wist de bal zonder moeite de korf in te slingeren. De scheids keurde hem helaas af want volgens hem zou Thomas wel op de stip hebben gestaan.

Hierna wist Excelsior hun puntjes te raken maar ook een vrije bal te veroorzaken, Paul knalde deze er recht in waardoor de stand op 5-4 stond. Op dit moment vond excelsior het een goed idee om hun ingehuurde Dj’s te laten starten met draaien waardoor ons verdedigingsvak elkaar niet meer kon verstaan en er 2 tegendoelpunten vielen. Na vriendelijk vragen of de muziek uit mocht ging deze na veel protesteren 5 minuten later eindelijk iets zachter. De rust (van maar liefst een kwartier! Terwijl we korter moeste spelen) startte met de stand op 7-5.

We hielden de koppies omhoog en gingen positief de tweede helft in, met de (verschrikkelijk slechte apreski) muziek op de achtergrond nog steeds aan. Laurie en Cyril wisten er nog een paar doelpuntjes in te gooien maar de rest van de kansen mochten niet vallen. De wedstrijd eindigde voor ons helaas met een score van 18-9.