Excelsior 5 – Paal Centraal 2

PC2 had de wedstrijd van afgelopen donderdag er nog maar net op zitten, of de volgende wedstrijd stond weer voor de deur. Deze zaterdag stond Excelsior 5 op het programma voor PC2. Dit betekende voor de spelers van PC2 dat ze lekker in Delft konden blijven en niet ver hoefden te reizen. Wel was er een enkele grapjas van PC2 die in de groep gooide dat die een auto had met de vraag hoe laat er verzameld moest worden op het sportcentrum.

PC2 begon deze wedstrijd met Elize, Nina, Bram en Gertjan in de aanval en de verdediging bestond uit Marloes, Paulien, Bob en Robin. Yannick, Jeroen en Sanne begonnen op de bank.

PC2 startte goed, aangezien Nina in de tweede minuut al een mooi afstandsschot scoorde. Helaas bleek een voorsprong van korte duur, want even daarna haalde Excelsior PC2 in en liep Excelsior tot in de twintigste minuut uit naar een 7-1 voorsprong. Het leek erop dat de spelers van PC2 al hun energie donderdag al hadden verspeeld, want de aanvallen van PC2 bleven elke keer op niks uitlopen. Gelukkig wisten Yannick en Bram uiteindelijk nog wel te scoren, maar helaas ging dit gepaard met een blessure bij Nina, waardoor zij gewisseld moest worden met Sanne.

In de 25ste minuut stond PC2 met 7-3 achter en helaas kon PC2 dit gat voor de rust niet dichten. Zo ging PC2 na een mooie doorloper van Sanne uiteindelijk met een achterstand van 10-4 de rust in. Na de rust werd het gat helaas nog groter, aangezien Excelsior in de vierde minuut van de tweede helft al met 12-4 voor stond. Gelukkig wist PC2 vanaf dat moment de boel wel een beetje om te draaien en kwamen Yannick, Marloes en Sanne tot scoren, zodat PC2 in de achtste minuut van de tweede helft op een 14-8 achterstand stond en het gat weer ietsje kleiner was gemaakt.

Het leek er uiteindelijk echt op dat de korte duur tussen de wedstrijd van donderdag en deze wedstrijd de spelers van PC2 nog partten speelde. Zo eindigde de wedstrijd, na nog twee mooie afstandsschoten van Yannick en één afstandsschot van Bob op een 20-11 achterstand voor PC2. Helaas was het PC2 dus niet gelukt om de laatste wedstrijd van het jaar nog punten te pakken, maar de spelers van PC2 zijn vastberaden om die in het nieuwe jaar weer binnen te halen! Op naar 2018!